Elokuvaohjaaja, kulttuuripersoona Jörn Donner on suuttunut siitä, että hänen tuoreimmasta elokuvastaan "Kuulustelu" on laitettu luvatta pätkiä verkkolevitykseen.

- Donner on erittäin tuohtunut asiasta. Hän on sanonut tekevänsä asiasta tutkintapyynnön poliisille heti, kun palaa Suomeen Ruotsin kirjamessuilta, elokuvan levityksestä vastaavan Walt Disney Studiosin Suomen-toimitusjohtaja Juha Mäkelä sanoo Uudelle Suomelle.

Youtube-palveluun laitetut videot on kuvannut ja julkaissut venäläismielisistä kannanotoistaan tunnettu dosentti Johan Bäckman bloginsa yhteydessä. Bäckman oli katsomassa elokuvaa kutsuvierasnäytöksessä tämän viikon tiistaina. Elokuvan ensi-ilta on tänään perjantaina.

- Suomessa tällaista ei ole tapahtunut varmasti koskaan, Mäkelä puuskahtaa.

Mäkelän mukaan sillä ei ole merkitystä, että Bäckman haukkuu elokuvan ja Donnerin blogissaan. Hän pitää tapahtunutta selvänä tekijänoikeusrikkomuksena, piratismina ja varkautena.

- Hämmästyttävää, että kyseinen herra on dosentti, ja Suomessa on mielipiteiden vapaus, mutta lakeja pitäisi noudattaa.

Kuulustelu on ollut arvostelumenestys. Esimerkiksi Uuden Suomen kriitikko Mikko Piela sijoitti arviossaan Donnerin elokuvan "aivan omaan luokkaansa" suomalaisten sotaelokuvien joukossa.