Kuusi eduskunnassa työskentelevää henkilöä ilmoitti kokeneensa seksuaalista häirintää työssään, ilmenee tuoreesta Eduskunnan kanslian työtyytyväisyyskyselystä.

Kyselyn mukaan seksuaalisesta häirinnästä ilmoitti kolme virkamiestä ja kolme eduskunta-avustajaa. Häirintä ilmeni asiattomina kommentteina ja vihjailuina, kosketteluna ja asiattomalla katseella mittailuna.

Eduskunnan tiedotteen mukaan raportoitujen häirintätapausten määrä on pysynyt edellisten kyselyiden (2013 ja 2015) tasolla, ”joten nollatoleranssitavoitteeseen ei ole vielä päästy”.

– Koska kyselyn tulokset on käsitelty nimettöminä, niistä ei käy ilmi häirinnän uhrien tai tekijöiden henkilöllisyyttä, eduskuntatiedotus kommentoi.

Eduskunta-avustajat kertoivat viime vuoden lopulla olevansa tyytymättömiä siihen, kuinka eduskunta puuttuu seksuaaliseen häirintään. Lue lisää: Eduskunnalle kovaa kritiikkiä: ”Haluton puuttumaan seksuaaliseen häirintään”

Yleisesti eduskunnan kanslian työtyytyväisyys on säilynyt muuta valtionhallintoa korkeammalla, tiedotteessa kerrotaan. Kanslian työtyytyväisyyskyselyn tulokset ovat kaikilla osa-alueilla paremmat kuin valtionhallinnossa keskimäärin. Parhaimmat arviot työtyytyväisyyskyselyssä saa työn sisältö ja vaikuttamismahdollisuudet. Eniten korjaamista nähtiin palkkauksessa.

Työtyytyväisyyskyselyyn vastasi 298 henkilöä, eli 53 prosenttia kanslian henkilöstöstä ja se toteutettiin viime syksynä. Eduskunnan kansliassa on 446 virkamiestä ja 116 avustajaa.

Lue lisää:

13 eduskunta-avustajaa kertoo seksuaalisesta häirinnästä Ylelle – Ministeriö: ”Se on paljon”

”Me tiedämme että seksuaalista häirintää tapahtuu tässäkin talossa” – 10 poimintaa eduskunnan häirintäkeskustelusta