Entinen kansanedustaja Simon Elo eroaa sinisen tulevaisuuden jäsenyydestä. Hän kertoo asiasta Puheenvuoron blogissaan ja Twitterissä.

”Kerroin ennen kesäkuun puoluekokousta ensin puoluehallitukselle ja sitten kenttäväelle, että jos puolue päättää jatkaa, niin en voi olla mukana toiminnassa. Toimin nyt sitoutumattomana. Syksyllä pohdin, että jatkanko politiikassa vai teenkö jotain aivan muuta”, Elo tviittaa.

Ensimmäisenä Elon päätöksestä kertoi Lännen media.

Elo irtautui perussuomalaisista kesällä 2017, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten johtoon, ja perusti 19 muun ex-perussuomalaisen kanssa uuden puolueen, jonka nimeksi tuli sininen tulevaisuus. Sinisillä oli Juha Sipilän (kesk) hallituksessa viisi ministeriä. Uusi puolue ei saanut eduskuntavaaleissa läpi yhtään ehdokasta.

LUE SEURAAVAKSI: Antti Lindtman: ”Suomessa on yksi puolue, joka yrittää viimeiseen asti vaieta brexitin seurauksista”

Antti Rinne paljastaa: ”Kokoomus pelasi itsensä ulos – PS oli haluton tekemään uudistavaa talouspolitiikkaa”

Elo toimi viime kaudella sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

”Teimme yhdessä parhaamme ja menimme päätyyn asti. Valitettavasti pääty myös tuli eduskuntavaalituloksessa vastaan. Nähdäkseni samalla menetimme puolueena riittävät toimintaedellytykset vaikka mukana on paljon hyviä ja fiksuja ihmisiä. Puheenjohtaja Kari Kulmala on erinomainen poliitikko ja poliisimies”, Elo kirjoittaa blogissaan.

”Lopulliseen ratkaisuuni vaikutti myös se, että sinisten entiset ministerit ovat kesän aikana ilmoittaneet julkisuudessa jättävänsä päivänpolitiikan valtuustotyötä lukuun ottamatta. Olen päättänyt erota puoluejäsenyydestä ja toimia sitoutumattomana.”

Elo kertoo Lännen median haastattelussa, että Timo Soini (sin) oli eropäätöksestä harmissaan, mutta ymmärsi ratkaisun. Hän toteaa Lännen medialle saaneensa yhteydenottoja keskustasta ja kokoomuksesta, mutta keskustelut eivät ole liittyneet puolueen vaihtamiseen.

”Keskustalaiset, jotka ovat olleet minuun yhteydessä, ovat olleet kriittisiä heidän hallitustaivaltaan kohtaan. Kokoomuksessa taas pelätään punavihreän hallituksen ratkaisuja”, Elo sanoo Lännen medialle.

Turun yliopiston valtiotieteiden maisteriohjelmassa opiskeleva Elo toimii Espoon kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa ja jatkaa sinisten valtuustoryhmässä sitoutumattomana.

Päivitetty Elon blogin tiedoilla klo 12.58.

LUE MYÖS: Nyt tuli Sinisistä suorat sanat: ”Vituiksi meni koko vallankumous”

Sampo Terho vetäytyy päivänpolitiikasta: ”Nyt on uusien kasvojen ja tuoreiden ajatusten vuoro”

Sininen tulevaisuus valitsi uuden puheenjohtajan – ”Meitä tarvitaan tarjoamaan vaihtoehto”

Sinisten vaikuttaja avautuu Halla-ahon joukkojen toiminnasta: ”Tämän taistelun siniset hävisivät totaalisesti”

Simon Elo avautuu sinisten vaalitappiosta: ”Kaikki toteutui kuten sanoin – tietyltä suunnalta tullut törkyviestejä”

Uusi isku sinisille: Vesa-Matti Saarakkala vetäytyy eduskunnasta

VU: Ministeri Jussi Niinistö yhdistäisi Siniset ja perussuomalaiset