Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi tänään eduskunnassa, että eduskuntapuolueet ovat päätyneet laajaan yhteisymmärrykseen koskien jatkoaskelia nyt, kun Juha Sipilän (kesk) hallitus erosi viime perjantaina.

”Koska eduskuntavaalit ovat lähellä ja aikaa poliittisen hallituksen muodostamiseen on hyvin vähän, eduskuntaryhmät toteavat tilanteen, jossa nykyinen hallitus jatkaa toimitusministeristönä”, Kaikkonen luki yhteisen johtopäätöksen.

Kaikkosen mukaan eduskunnan johtopäätöksessä ovat mukana kaikki puolueet lukuun ottamatta Tähtiliikettä.

LUE LISÄÄ: Kun Juha Sipilä antoi erokirjeensä Sauli Niinistölle, kulisseissa oli jo ratkaistu mitä sitten kävisi

Kaikkonen oli kutsunut eduskuntaryhmät yhteiseen kokoukseen.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti linjasi hiljattain toimitusministeristön tehtävistä. Tähän linjaukseen myös eduskuntaryhmät viittaavat.

Oikeuskansleri linjasi, että toimitusministeristö voi esimerkiksi antaa valtioneuvoston asetuksia ja tehdä hallintopäätöksiä, joihin ei liity merkittävää yhteiskunnallisen tarkoituksenmukaisuuden harkintaa.

”Toisaalta vakiintuneesti katsotaan, että toimitusministeristö ei voi päättää nimittämisestä korkeimpiin valtion virkoihin. Toimitusministeristön toimivallan rajat on kuitenkin jokaisessa yksittäistapauksessa erikseen harkittava asiaa valmistelevassa ministeriössä”, oikeuskansleri totesi.

LUE MYÖS: Vahvistus tuli: Juha Sipilän toimitusministeristö voi valita uuden tiedusteluvalvojan

LUE LISÄÄ: Sipilän hallituksesta toimitusministeristöön: 3 asiaa, joita se ei saa tehdä

LUE MYÖS: Hallitukselta jäi kaksi raskaan sarjan nimitystä loppumetreille – Professori: ”Nähdäkseni näistä tulisi pidättäytyä”