Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra nousee eduskuntaan. Häntä voi luonnehtia puheenjohtaja Jussi Halla-ahon oikeaksi kädeksi siinä mielessä, että Purran näkee usein Halla-ahon vanavedessä tilaisuuksissa ja paneeleissa. Twitterissä hän tituleeraa itseään spin doctoriksi ja on työstänyt puolueen linjauksia.

Vaalipäivänäkin hän oli Halla-ahon mukana Pikkuparlamentin tulosillassa.

Purra on perussuomalaisten kovan linjan maahanmuuttokriitikoita. Vaalisivullaan Purra toteaa, että viimeiset 15 vuotta häntä on erityisesti liikuttanut maahanmuutto.

”Suhtaudun maahanmuuttoon hyvin kriittisesti, niin sen taloudellisiin kuin muihinkin vaikutuksiin”, hän toteaa sivullaan.

Ahkerasti kampanjoinut Purra totesi vaalivalvojaisissa olevansa väsynyt, mutta onnellinen. Perussuomalaisten jättimenestys oli osin hänelle yllätys.

”Viimeiset kaksi paikkaa yllätti. Kyllä tosi hyvää tulosta odotin, mutta en ihan näin hyvään olisi uskonut”, Purra sanoi Talouselämälle valvojaisissa.

Mitä lähdet erityisesti ajamaan eduskuntaan?

”Olen ehdottomasti profiloitunut maahanmuuttopolitiikassa. Se on varmasti se ykkönen, mutta minulla olla on kyllä kaikki politiikan substanssi hyvin kunnossa, kun puolueessa olen nimenomaan töissä ja tehnyt näitä linjoja. Maahanmuutto, perheet, koulut, ylipäänsä talous.”

Millaisen mandaatin vaalitulos antaa perussuomalaisille? Odotatteko kutsua hallitusneuvotteluihin?

”Ehdottomasti. Olemme siellä ihan kärjessä. Totta kai me keskustelemme hallitukseen menosta.”

Purra oli analytiikkayhtiö iloom.io:n analysoiman datan mukaan maahanmuuttokeskustelun vaikuttajalistan ykkönen Twitterissä, kun Halla-aho oli vasta viides.

Hänet tunnetaan ärhäkkänä ja suorapuheisena perussuomalaisena. Reilu vuosi sitten, kun Helsinkiin vielä puuhattiin täyttä häkää niin sanottua suurmoskeijaa, Purra haastoi hankkeen puuhanaista tiedotustilaisuudessa siinä määrin, että syntyi poikkeuksellinen välikohtaus.

Lisää aiheesta:

Perussuomalaisten vaalitulos puhuttaa maailmalla: ”Näemme kokonaan uuden piirteen populistien arsenaalissa”

Antti Rinteeltä ensimmäiset askelmerkit: ”Nämä ovat asioita, jotka erottavat meidät perussuomalaisista tällä hetkellä”

Petteri Orpo: Kokoomus voi neuvotella hallituksesta myös Jussi Halla-ahon kanssa

Valtava huutokonsertti Jussi Halla-aholle, paikkatilanne 40-40 keskeytti puheen – ”En osannut odottaa tällaista tulosta”