Kuvataiteilija, kirjailija ja käsikirjoittaja Katariina Souri pyrkii eduskuntaan vihreiden listalta Uudellamaalla. Hän kertoo tehneensä päätöksen ehdokkuudestaan marraskuun alussa Pohjois-Norjassa.

”Selasin puhelintani ja tarkistin saapuneet sähköpostit. Joukossa oli yllättävältä taholta tullut viesti. Siinä minulta tiedusteltiin halukkuuttani lähteä ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin vihreän liiton riveistä. Minua on pyydetty ehdolle aiemminkin, mutta en ole kokenut politiikkaa omaksi kutsumuksekseni, vaan uskonut että kuvataide ja kirjallisuus antavat kaltaiselleni taiteen suomaa vapautta rakastavalle paremmat mahdollisuudet vaikuttaa. Nyt yllättäen esitetty suora kysymys nosti kuitenkin pintaan lukuisia itselleni tärkeiksi muodostuneita aihealueita”, Souri kertoo blogissaan.

Hän kertoo, että lähteminen mukaan politiikkaan tuntui yhtä aikaa luontevalta ja kaukaa haetulta.

”Mahdollisuus pyrkiä vaikuttamaan oli kuitenkin tässä ja nyt. Halusinko juosta pakoon maailmaa ja sen ongelmia vaiko mennä rohkeasti päin haastetta epäröinnistäni ja peloistani huolimatta? Pyyntö lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin osui otolliseen onnellisten sattumusten sarjaan. Tämä tuskin kelpaa politiikan areenalla rationaaliseksi perusteluksi päätökselleni, mutta minulle se riittää, yhdessä sisäisen varmuuteni kanssa. Haluan palvella luontoa ja edistää näkemystä, joka palauttaa ihmisen erottamattomaksi osaksi ympäristöä.”

Uudenmaan vihreät nimesi lauantaina eduskuntavaaliehdokkaikseen myös toimittaja Marketta Mattilan ja Helsingin yliopiston tutkijan Saara Huhmarniemen.