Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue sai torstaina iloisen uutisen. Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen on mukana Nuorten Leijonien vahvuudessa tapaninpäivänä Vancouverissa ja Victoriassa käynnistyvässä U20 MM-turnauksessa.

Tolvanen on tällä kaudella pelannut Nashvillessa neljä NHL-ottelua ja kerännyt niissä tehot 1+1. Farmisarja AHL:ssä Milwaukee Admiralsin joukkueessa Tolvasen tehot 24 ottelusta ovat 4+8=12.

Vihdin Huhmarista kotoisin oleva Tolvanen on pelannut alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa aiemmin kahdesti, mutta niissä turnauksissa Suomi ei yltänyt mitaleille. Vuonna 2016 hän oli voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa.

Miesten A-maajoukkueessa hän on pelannut arvoturnauksissa Pyeongchangin viime talven olympialaisissa sekä Tanskan viime kevään MM-kisoissa. Molemmissa turnauksissa Leijonat hyytyi puolivälieriin.

Tolvasen kovasta laukauksesta pitäisi olla Nuorille Leijonille apua, vaikka tällä kaudella hän on tehnyt 28 ottelussa vain viisi maalia. Viime kaudella Jokereissa Tolvanen teki KHL:ssä 19 maalia, mikä kertoo hänen potentiaalistaan.

NHL:stä Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen liittyy myös Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju. Myös Boston Bruinsin organisaatiossa oleva puolustaja Urho Vaakanainen saattaa tulla vielä mukaan.

Nuoret Leijonat aloittaa MM-turnauksensa Victoriassa ensi keskiviikkona ottelulla Ruotsia vastaan. Sitä ennen suomalaiset pelaavat ensi sunnuntaina harjoituspelin, jossa vastaan tulee isäntämaa Kanada.