THL:n entinen pääjohtaja ja keskustan eduskuntavaaliehdokas Pekka Puska mainitsi torstaina kokoomuksen Verkkouutisille, että aloitetta keskioluen ”laimentamisesta” ei ole varsinaisesti poistettu keskustapuolueen ohjelmasta. Piraattipuolueen ehdokas Jiri Keronen kommentoi Puskan ulostuloa kärkkäästi Puheenvuoron blogissaan.

– Pekka Puska kertoo, että keskioluen kieltolakia ei ole poistettu Keskustan ohjelmasta, vaan Keskusta vaan miettii, mikä olisi ovelin kikka saada ujutettua kieltolaki mukaan politiikkaan. Puskan mukaan alkoholi tappaa meidät kaikki ja koko suomalainen kansa tulee kuolemaan sukupuuttoon, koska äijät juovat Olvia saunakaljana, Keronen kärjistää.

Piraattipuolue ajaa vapaampaa alkoholipolitiikkaa. Keronen ihmettelee kansalaisten valvontaa, kun ”kansamme on sivistynyttä, Euroopan koulutetuinta ja yksiä älykkäimmistä kansoista koko planeetalla”.

– Vastuullinen alkoholipolitiikka ei tarkoita hyysäystä ja kontrollia, vaan sitä, että ihmiset voivat itse ottaa vastuun toiminnastaan. Virkamiehet ja poliitikot eivät ole keskimärääistä fiksumpia tai vastuullisempia, vaan tasan samanlaisia törppöjä kuin kaikki muutkin. Heillä ei ole edes teoriassa kykyä tai osaamista sanoa, mikä on kansalle hyväksi ja mikä ei. Lisäksi virkamiesten harjoittama kontrolli ja hallinta maksaa veronmaksajille pitkän pennin sekä menetetyissä että kulutetuissa veroissa. Kieltolait eivät ole toimineet käytännössä koskaan, mutta about joka kerta ne ovat vahingoittaneet yhteiskuntaa radikaalisti. Etanolikielto ei poikkea muista kieltolaeista, Keronen päästelee.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajana oluen haitoista puhunut Puska oli valmistelemassa myös keskustan kohuttua olutlinjausta. Hän sanoo Verkkouutisten haastattelussa toivovansa, että III-oluen siirtäminen Alkoihin nousisi vakavaan harkintaan ensi vaalikaudella.

– Tämä olutasia on siinä mielessä keskeinen, että suunnilleen puolet suomalaisesta alkoholinkäytöstä tulee nykyään oluesta. Kyllä tätä pitää vakavasti miettiä, Puska sanoo Verkkouutisille.

– Eihän tätä ole puolueen ohjelmasta poistettu, kysymys on vain siitä, miten se nostetaan tässä vaalitaistelussa esille.