Tiedote Elina Lepomäen nimityksestä valtiovarainministeri Stubbin talouspoliittiseksi avustajaksi oli jo valmiina syksyllä 2015. Sitä ei koskaan julkaistu, kertoo Kauppalehti.

Vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen valtiovarainministerinä aloittanut Alexander Stubb (kok.) pyysi kansanedustaja Elina Lepomäkeä talouspoliittiseksi avustajakseen.

Lepomäki paljastaa uudessa kirjassaan (Vapauden voitto, Otava), että hän ehti toimia muutaman kuukauden epävirallisena avustajana. Pestiä ei kuitenkaan koskaan ehditty julkistaa. Lue kirjasta lisää: Elina Lepomäki paljastaa: Alexander Stubb ”totesi, ettei minulla sen jälkeen ole tulevaisuutta puolueessa”

Syynä on Elina Lepomäen Kauppalehdelle antama haastattelu ”kansanedustaja haukkuu eduskunnan palkat” (Kauppalehti, 14.10.2015). Se suututti Alexander Stubbin.

–Jutun ulospano oli kieltämättä epäonninen. Haastattelun piti käsitellä aivan muita asioista, mutta ajauduin mukavan toimittajan kanssa turisemaan niitä näitä. Totesin, että koulutetulle yksityissektorin osaajalle kansanedustajan palkkio ei tarjoa kovin suurta taloudellista kannustinta vaihtaa uraa, Lepomäki kirjoittaa.

Tiedote Juhana Vartiaisen ja Elina Lepomäen nimityksistä oli tuolloin jo valmis, kunnes Lepomäki sai Stubbilta tekstiviestin.

–Hän toivoi, että minun nimeni julkaisemista lykättäisiin. Kauppalehdelle antamani haastattelu oli hänestä harkitsematon.

–Muuten uutinen on, että Stubb nimitti talpol avustajakseen henkilön, joka pitää kansanedustajan palkkaa liian pienenä. Näissä asioissa pelisilmä ei vaan saa pettää", Lepomäki kirjoittaa Stubbin kirjoittaneen tekstiviestissään.

Avustajanpestien julkistamiseen ei koskaan enää palattu.

–Minun ja Juhanan neuvonantajarooleja ei suoraan koskaan julkaistu. Se oli jokseenkin selvää jo tuossa tilanteessa, Lepomäki kirjoittaa kirjassaan.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

Elina Lepomäki toivottaa onnea Jungnerille mutta ei ole lähdössä mukaan – ”Olen vahvasti kokoomuslainen”

Elina Lepomäeltä uusi kova sote-ulostulo: ”Tämä ei ole korvausmallin virhe, vaan ominaisuus”