Hallituksen sote- ja maakuntauudistusta vastustamaan noussut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) paljastaa tuoreessa kirjassaan katuvansa puheenjohtajaehdokkuuttaan Alexander Stubbin haastajana, kertoo Kauppalehti.

Kesäkuussa 2016 Lappeenrannassa järjestetyssä puoluekokouksessa Elina Lepomäki sai ensimmäisellä kierroksella 122 ääntä. Hän oli ensimmäinen silloisen puheenjohtajan Alexander Stubbin haastajaksi ilmoittautunut. Nykyinen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoittautui kisaan vasta Lepomäen jälkeen. Toiselle kierrokselle pääsivät Alexander Stubb ja Petteri Orpo, joka voitti kisan äänin 441–361.

Stubb oli kaikkea muuta kuin ilahtunut, kun hän kuuli maaliskuussa 2016 kansanedustaja Elina Lepomäen harkitsevan lähtöä tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta.

Lepomäki kertoo Stubbin reaktioista torstaina ilmestyvässä kirjassaan Voiton tahto (Otava).

–En odottanut riemunkiljahduksia, mutta Alexin tyly vastaus yllätti minut, Lepomäki kirjoittaa.

Toisin kuin julkisuudessa on huhuttu, Stubb ei uhkaillut Lepomäkeä.

–Hän vain totesi, ettei minulla ole sen jälkeen tulevaisuutta puolueessa.

Kun Lepomäki ja Stubb kävivät keskustelua läpi vuotta myöhemmin, Stubb sanoi Lepomäen mukaan tarkoittaneensa sanomisensa "isälliseksi neuvoksi".

Lepomäki kertoo kirjassaan olevansa nyt sitä mieltä, että Stubb oli oikeassa. Hänen mukaansa lähtö kokoomuksen puheenjohtajakisaan oli hänen henkilökohtaisen uransa kannalta kiistatta virhe.

–Joitain asioita olisi voinut jättää sanomatta ja paljon asioita olisi voinut tehdä paremmin. Rajallinen aika, rajalliset resurssit, oma riittämättömyys, kokemattomuus ja silkka osaamattomuus. Näitä olen pyöritellyt, Lepomäki kirjoittaa

–Olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että jos puheenjohtajakilpailuun osallistumiseni oli virhe, niin sellainen on ollut myös politiikkaan lähtöni, hän summaa.

Lähde: Kauppalehti