Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki katsoo, että puolue ei voinut tehdä talouspolitiikassa sellaisia kompromisseja, jotka olisivat saaneet puolueen hallitusneuvotteluihin sdp:n kanssa.

Kokoomus asetti hallitusneuvotteluihin lähtemiselle tiukat kynnyskysymykset. Talouspolitiikan erot johtivat kokoomuksen jäämiseen ulos hallitusneuvotteluista, kun Antti Rinne alkaa koota kansanrintamahallitusta keskustan kanssa.

Lepomäki vastaa Puheenvuoron blogissaan omaan kysymykseensä, kykeneekö kokoomus kompromisseihin.

”Tottakai me kykenemme. Mutta sellaista kompromissia ei tule tehdä edes poliittisen tulevaisuuden nimissä, joka kaiken käytettävissä olevan tiedon valossa vie Suomen entistä heikompaan suuntaan. Mielestäni Petteri Orpo on tehnyt tilanteesta erinomaisen analyysin ja tälle linjalle on eduskuntaryhmässä laaja tuki”, Lepomäki kirjoittaa.

LUE LISÄÄ: Petteri Orpo: Tähän sinipuna kaatui

Lepomäki muistuttaa valtiovarainministeriön julkisen talouden arviosta, jonka mukaan valtio ja kunnat ovat 4,6 miljardia euroa alijäämäisiä vuonna 2023 ”ilman että tehtäisiin yhtään uutta menolisäystä”. Lisäksi tuloillaan on uusi taantuma.

”Pitäisikö kokoomuksen lähteä kasvattamaan hallituskaudelle osuvaa miljardiluokan alijäämää, nostamaan työhön ja investointeihin kohdistuvaa verorasitusta, säilyttämään työmarkkinoiden eliittiä palvelevat jäykkyydet, kieltää muun maalaisten osaajien tulo Suomeen ja lisäämään arjen kustannustasoa? Vastaus on ei. Me pystymme parempaan”, Lepomäki kirjoittaa.

Hän pelkää Suomen näivettyvän.

”Sitä ongelmaa ei pitkän päälle korjata vappusatasilla, olkoonkin, ettei pienituloisten eläkeläisten arkea tule entisestään vaikeuttaa nostamalla kustannustasoa”, Lepomäki viittaa sdp:n vaalilupaukseen.

LUE LISÄÄ: Nyt se on varmaa: Neuvottelut Antti Rinteen kansanrintamasta alkavat