Kuluttaja-asiamies on puuttunut Elisan liittymien markkinointiin.

Elisa on markkinoinut puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymiä 5g-liittyminä. 5g-verkko ei ole kuitenkaan vielä yleisessä käytössä, eikä 5g-laitteita ole Suomessa kuluttajien saatavilla. Kuluttaja-asiamies toteaakin, että tosiasiassa Elisan liittymät toimivat 4g-liittyminä.

–Kuluttaja-asiamies vaati, että Elisa Oyj muuttaa 5g-liittymien markkinointiaan eikä anna kuluttajille totuudenvastaisia tietoja tuotteista. Elisa on sitoutunut toteuttamaan kuluttaja-asiamiehen edellyttämät muutokset markkinointiinsa, kuluttaja-asiamies toteaa.

Elisa on markkinoinut loppukeväästä ja alkukesästä Saunalahti Huoleton 5G Ready ja Saunalahti Huoleton 5G -puhelinliittymiä sekä Saunalahti Mobiililaajakaista 5G Ready ja Saunalahti Mobiililaajakaista 5G -mobiililaajakaistaliittymiä. Kuluttaja-asiamies puuttui markkinointiin toukokuussa.

Kuluttaja-asiamies edellytti, että Elisa muuttaa markkinointiaan siten, ettei liittymien nimissä tai mainosteksteissä esitetä liittymiä 5g-liittyminä. Elisa korostaa jatkossa kuluttaja-asiamiehen edellyttämällä tavalla liittymien ominaisuuksissa, että ne toimivat 4g-liittyminä, kunnes 5g-verkko on yleisesti Elisan asiakkaiden käytössä.

Harhaanjohtavasta mainonnasta on mahdollista reklamoida Elisalle. Kuluttaja voi vaatia uuden liittymäsopimuksen purkamista ja halutessaan myös paluuta vanhaan sopimukseen ja hinnaneron palauttamista.