Sveitsi ja Puola tarjosivat mielenkiintoisen ja odotetun tasaisen ottelun EM-futiksen neljännesvälierien avausottelussa Saint-Etiennessa. Jakub Blaszczykowski maalasi Puolan ensimmäisellä puoliajalla johtoon vastahyökkäyksestä, mutta 82. minuutilla Xherdan Shaqiri tasoitti upealla saksipotkulla 1-1:een.

Sveitsi hallitsi jatkoaikaa ja sai muutaman maalipaikan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Rankkarikisassa ainoa epäonnistuja oli Sveitsin Granit Xhaka, joka täräytti ohi. Puola nappasi puolivälieräpaikan.

Ottelu vastasi paljon odotuksia joukkueiden aiempien esitysten valossa. Puola osasi hyödyntää maalissaan vastahyökkäysnopeutensa tiedettyään Sveitsin puolustajien hitauden.

Sveitsin ongelmana turnauksessa oli hyökkääjien tehottomuus. Joukkue teki neljässä ottelussa vain kolme maalia ja kärkipelaaja Haris Seferovic ei tehnyt turnauksessa yhtään maalia.

Sveitsin ei silti tarvitse hävetä turnausesitystään. Sveitsi on lähellä Euroopan huipputasoa ja se olisi paremmalla tuurilla päässyt kahdeksan joukkoon. Turnauksen alisuorittaja Sveitsi ei ollut.

Puola pysyi jatkoajalla 1-1 –lukemissa tuurillakin. Joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan Kroatian tai Portugalin, jotka molemmat hyökkäävät aktiivisemmin.

Puola on päästänyt neljässä ottelussa vain yhden maalin, mutta jatkopaikka tulevasta puolivälieräottelusta olisi Puolalta jo merkittävä saavutus. Kroatia tai Portugali kykenevät maalaamaan paikoistaan Sveitsiä tehokkaammin.