Taitoluistelija Emmi Peltonen luisteli Pyeongchangissa lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 55,28. Siitäkin huolimatta, vaikka kaatui kerran. Peltonen sai paikan vapaaohjelmaan.

- Tuntui upealta. Oli vapautunut ja rento fiilis mennä jäälle. Sanoin itselleni, että tänne minä kuulun – annetaan palaa. Pieni kömmähdys siinä tuli, mutta se on urheilua, Peltonen sanoi.

Vapaaohjelma luistellaan perjantaina varhain aamulla Suomen aikaa. Peltonen on jo vapaaohjelmapaikallaan täyttänyt odotukset.

Miesten lumilautailun big airin karsinnassa suomalaiset eivät päässeet finaaliin. Ensimmäisessä karsintaerässä Rene Rinnekangas oli kymmenes. Toisessa erässä Roope Tonteri oli kahdeksas, Peetu Piiroinen yhdeksäs ja Kalle Järvilehto 12:s.

Kummastakin erästä finaaliin eteni kuusi parasta. Pienestä oli suomalaisilla kiinni.

- Otin tällä kipeällä kädellä kiinni, mikä oli vähän haastavaa. Vasta kolmannella kipsillä sain otettua otteen laudasta. Sain vielä tempun (backside triplakorkki 1440) päälle, joten erittäin hyvä fiilis. Muutama piste jäi vajaaksi, kommentoi Rinnekangas.

- Yksi ländätty rani kaikilta, mutta ei vain riittänyt. Onnistuin hyvin tempussani, mutta varsinkin meidän erässä taso oli kova. Olisi pitänyt tehdä isompi temppu, mutta kun en oikein osaa. Pitää mennä harjoittelemaan, totesi Piiroinen. Suomalaisten osalta Pyeongchangin lumilautailut ovat ohi. Enni Rukajärvi piti suomalaiset mitalikannassa otettuaan slopestylessä pronssia.