Euroopan kansanpuolueen ryhmä EPP on pitämässä suurimman puolueryhmittymän paikkansa Euroopan parlamentissa, mutta se menettänee kymmeniä edustajia. Näin ennakoivat muun muassa Saksan yleisradion Deutsche Welle ja Politico-verkkolehti.

EPP olisi DW:n mukaan saamassa noin 163 meppiä ja Politicon mukaan noin 176 meppiä. Menetystä olisi Politicon ennusteen mukaan 40 paikkaa. Suomalaisista puolueista kokoomus ja kristillisdemokraatit kuuluvat EPP:n ryhmään.

Toiseksi suurin ryhmittymä on ennusteiden mukaan sosialistien ja demokraattien ryhmä S&D, joka saisi DW:n mukaan 147 paikkaa ja Politicon mukaan 149 paikkaa. Menetystä olisi Politicon ennusteessa 38 paikkaa.

Euroopan liberaalidemokraattien liitto eli ALDE nostaa edustajamääräänsä. Se saisi DW:n mukaan 96 paikkaa ja Politicon mukaan 101 paikkaa. Nousua olisi Politicon mukaan 32 paikkaa. Suomesta keskusta ja Rkp kuuluvat ALDE:n ryhmään.

Italian sisäministeri Matteo Salvinin johtama laitaoikeiston ryhmittymä saisi Politicon mukaan 70 europarlamentaarikkoa, mikä tarkoittaisi 30 paikan lisäystä. Vihreät saisivat 62 edustajaa, missä lisäystä olisi 10 paikkaa.

Seuraa eurovaalien tuloksen kehittymistä Suomen osalta alta.

LUE MYÖS:

Eurovaalien ensitulokset julki: Kokoomus suurin, seuraa reaaliajassa

Ennakkoäänet: Eero Heinäluomalle hirmupotti – Sdp:lle kolmas paikka?