Etelä-Korean armeija kertoi maanantaina, että se poistaa kaikki kovaääniset Pohjois-Korean rajalle asentamansa propagandakaiuttimet. Kaiutinten poistaminen on ensimmäinen askel, joka toteuttaa Koreoiden viime viikolla aikaan saamaa sopimusta. Asiasta kertoo eteläkorealainen valtiota lähellä oleva uutistoimisto Yonhap.

Pohjois- ja Etelä-Korea sopivat perjantaina päättävänsä 68-vuotisen sotatilansa ja tekevänsä muodollisen rauhansopimuksen tänä vuonna. Maat sitoutuivat myös poistamaan ydinaseet Korean niemimaalta.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un hyväksyivät perjantaina käymässään keskusteluissa vihamielisten toimien lopettamisen toista kohtaan. He lisäsivät, että myös kaiuttimien käyttö ja lentolehtisen jakelu vihamielisissä tarkoituksissa lopetetaan sotilaallisella rajalinjalla.

Etelä-Korean puolustusministeriö sanoi viime viikolla, että se aloittaa kaiutinten poistamisen demilitarisoidulta alueelta tiistaina. Pjongjangin vastaisen propagandan lähettämisen rajalla maa lopetti jo ennen maiden johtajien tapaamista.