Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puolestapuhujana tunnettu Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Anthony Scaramucci ei enää tue Trumpin uudelleenvalintaa, CNN kertoo.

Scaramucci toimi Trumpin hallinnon viestintäpäällikkönä vuodenvaihteessa 2016–2017 vain reilun viikon jouduttuaan lähtemään tehtävästään möläytyksensä vuoksi. Hän on tästä huolimatta esiintynyt toistuvasti televisiolähetyksissä puolustamassa Trumpia. Lue tarkemmin: Scaramucci vain 10 päivää Valkoisessa talossa

Nyt ex-liittolainen on kääntänyt takkinsa. Scaramucci joutui viikonloppuna Trumpin hampaisiin arvosteltuaan tämän rasistista retoriikkaa ja vierailuja joukkoampumisten tapahtumapaikoilla. Scaramuccin mukaan Trumpin vierailut surupaikkakunnille olivat katastrofi.

“Hän puhui siellä vain itsestään ja ylisti itseään ja yleisömääriä.”

Trump vastasi kritiikkiin muistuttamalla Twitterissä, että Scaramucci toimi Valkoisessa talossa vain 11 päivää – Trumpin mukaan siksi, että oli kyvytön tehtäväänsä.

Scaramucci sanoo CNN:lle, että hän uskoo yhä Trumpin monien poliittisten linjauksien olevan hyväksi amerikkalaisille. Presidentin kansakuntaa jakava ja ihmisiä erotteleva retoriikka sen sijaan on Scaramuccille liikaa.

”Hän hyökkää yksittäisten ihmisten kimppuun Yhdysvaltain presidenttinä Twitter-tilillään, mikä synnyttää vihaa ja tappouhkauksia”, Scaramucci erittelee.

”Rasistisesti latautuneet kommentit, kansakuntaa jakava tviittailu ja presidentin järjettömyydet eivät auta tätä maata”, hän jatkaa.

Trumpin käytös tuntuu vain kärjistyvän, Scaramucci pohtii, mutta yhdysvaltalaiset ovat jo ”puutuneet” presidentin poikkeukselliseen toimintaan. Scaramuccin mielestä republikaanipuolueen täytyy harkita uudelleen tukeaan Trumpin jatkokaudelle, kun presidentti käyttäytyy tällä tavoin.

Scaramucci on tuorein Trumpin tukija, joka hylkää hänet. CNN:n mukaan muun muassa entinen päästrategisti Steve Bannon ja henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen ovat sanoneet irti tukensa presidentille.

LUE MYÖS:

Unkari jatkoi Suomi-ryöpytystään: ”Venäläiset oligarkit ostavat kokonaisia saaria Suomesta – ja entäs Jari Aarnio?”

Professori varoittaa ”kuplan” rakentamisesta – Maksavatko kuluttajat pian talletuksistaan korkoa pankeille?

Media: Sisäministeri Ohisalolta vahva viesti – Peliautomaatit pois kauppojen auloista?