Hongkongin viranomaiset ovat löytäneet jälkiä kokaiinista Red Bull –purkeista vain muutama päivä sen jälkeen kun taiwanilaisviranomaiset takavarikoivat liki 18 000 laatikollista suosittua energiajuomaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Elintarvikkeiden turvallisuutta valvova virasto löysi 0,1–0,3 mikrogrammaa laitonta huumetta litraa kohti Red Bull Colasta, sokerittomasta Red Bullista ja Red Bull –energiajuomasta. Red Bull kiirehti torjumaan tiedon ja sanoo, että riippumattomissa testeissä ei löytynyt jälkiä kokaiinista.

Hongkongin huumausainekomissaari Sally Wong kertoo hallituksen pyytävän lainopillisia neuvoja maahantuojia ja vähittäismyyjiä koskevia mahdollisia oikeusjuttuja varten.

Red Bullin Aasian ja Tyynenmeren markkinointijohtaja Daniel Beatty sanoo, että Hongkongin – tai kenenkään muiden – viranomaisten on ollut täysin mahdoton löytää kokaiinijälkiä Red Bull –energiajuomasta. Hän odottaa viranomaisten myöntävän pikaisesti virheensä.

Taiwanin viranomaiset kertoivat lauantaina takavarikoineensa lähes 18 000 laatikollista Itävallasta tuotua Red Bull –energiajuomaa löydettyään siitä huumejälkiä.

Red Bullin kehitti 1980-luvulla itävaltalainen hammastahnamyyjä Dietrich Mateschitz. Siitä on tullut painava peluri maailmanlaajuisille energiajuomamarkkinoille.