Unkarin pääministeri Viktor Orbán kommentoi Turkin uhkausta päästää maassa olevat pakolaiset liikkeelle. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkasi viime viikolla avata portit 3,6 miljoonalle pakolaiselle, jos Euroopan maat syyttävät Turkkia Syyrian miehittämisestä.

Turkki hyökkäsi Koillis-Syyrian viime viikolla sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli ilmoittanut vetävänsä alueelta pois Yhdysvaltain joukot. Sittemmin sekä Yhdysvallat että Euroopan unioni ovat tuominneet hyökkäyksen, joskin Trumpin on tulkittu näyttäneen omalla ilmoituksellaan vihreää valoa Erdoğanille.

LUE LISÄÄ:

Nyt Orbán sanoo uutistoimisto Retuersin mukaan, että Unkarin täytyisi käyttää voimaa eteläisellä rajallaan suojellakseen EU:n rajaa.

”En toivo kenenkään kannalta, että meidän olisi turvauduttava siihen”, Orbán sanoi HirTV:n haastattelussa myöhään keskiviikkona Reutersin mukaan.

Unkari rakensi Serbian-vastaiselle rajalleen teräsaidan vuoden 2015 pakolaiskriisin aikoihin. EU puolestaan solmi Turkin kanssa pakolaissopimuksen vuonna 2016.

Orbán uskoo, että seuraavat viikot näyttävät, mitä Turkki tekee pakolaisten suhteen. Hänen mielestään Turkki voi ohjata heidät kahteen suuntaan, joko Syyriaan tai kohti Eurooppaa. Jos Turkki valitsee jälkimmäisen, ihmisiä saapuu Orbánin mukaan Unkarin rajalle massoittain.

Orbánin mielestä EU:n pitäisi antaa lisää rahaa Turkille ja tukea niin Syyrian kaupunkien jälleenrakentamista.

LUE MYÖS: