Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen tilanne on juuri nyt äärimmäisen sekava. Kaksi eri ryhmittymää eli Väyrynen tukijoineen ja toisaalta puoluehallitus ovat lauantaina pitänyt omia kokouksiaan ja tehneet toinen toisensa kumoavia päätöksiä.

Väyrynen tukijoineen kertoo pitäneensä lauantaina Kansalaispuolueen vuosikokouksen, jossa Kansalaispuolueen puoluehallitukseen on valittu Väyrysen itsensä lisäksi Seppo Hauta-aho ja Akseli Erkkilä. Tiedote on lähetetty Kansalaispuolueen sähköpostiosoitteesta.

Samassa tiedotteessa he kertovat, että aikaisemmin julkisuuteen tullut Kansalaispuolueen puoluehallituksen kokous, jossa päätettiin Paavo Väyrysen erottamisesta, on laiton. Erottamisesta kerrottiin Kansalaispuolueen nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Tänään klo 10.30 pidetty hallituksen kokous samoin kuin klo 16.15 alkavaksi ilmoitettu vuosikokous on laiton. Niitä vastaan nostetaan moitekanne ja niiden päätökset pyritään saamaan täytäntöönpanokieltoon, ”väyrysläisten” tiedotteessa sanotaan.

–Kansalaispuolue rp:n vajaalukuinen hallitus on tänään pitämässään laittomassa kokouksessa erottanut tekaistuin perustein Seppo Hauta-ahon ja Paavo Väyrysen puolueen jäsenyydestä. Päätöksellään Sami Kilpeläinen, Piia Kattelus ja Tuula Komsi uhmaavat Helsingin käräjäoikeuden 28.2. tekemää päätöstä, jossa 20.2 pidetyn samalla tavalla laittomasti järjestetyn kokouksen päätösten toimeenpano on asetettu täytäntöönpanokieltoon, tiedote jatkuu.

Lue lisää: Paavo Väyryselle lähtö Kansalaispuolueesta: ”Hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta”

Väyrynen on vaatinut Helsingin käräjäoikeudelle toimittamassaan kanteessa kahden Kansalaispuolueen hallituksen aikaisemman kokouksen päätösten täytäntöönpanon keskeyttämistä. Käräjäoikeus päätti, että täytäntöönpano keskeytetään, kunnes asia on ratkaistu käräjäoikeudessa. Väyrynen toimitti päätöksen medialle sähköpostilla lauantaina.

Tiedotteen mukaan Väyrynen pitää maanantaina Helsingissä tiedotustilaisuuden, johon osallistuu myös hallituksen puheenjohtajaksi valittu Seppo Hauta-aho.

–Tässä vaiheessa he eivät anna lausuntoja, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessa ei oteta kantaa Kansalaispuolueen puoluehallituksen syytöksiin Väyrysen tilinkäytöstä ja vaaliraharikkomuksista.

Kansalaispuolueen asiantuntijajäseneksi itseään kuvaileva Kari Arvola kertoi ”väyrysläisten” kokouksesta jo aikaisemmin Facebookissa.

– Kansalaispuolue tuntuu olevan kovin vaarallinen, kun sen keskeinen toimintaperiaate halutaan tuhota ja puolueen perustaja mustamaalata ja erottaa puolueesta. Hallituksen (Kilpeläinen, Kattelus, Komsi) tänä aamuna tekemä Väyrysen erottamispäätös on luonnollisesti laiton ja sen perustelut tekaistuja, hän kommentoi.

Arvola syytti viikko sitten Sami Kilpeläistä ja Piia Kattelusta Kansalaispuolueen kaappaamisesta. Kilpeläinen vastasi tuolloin Uudelle Suomelle, ettei tiedä, mistä Arvola puhuu.

Lue myös: Puheenjohtaja tyrmää oudon väitteen Väyrysen Kansalaispuolueesta: ”Johto toimii sääntöjen ja lakien mukaan”