Oluen myynti ja muu anniskelu jouduttiin keskeyttämään kokonaan eilen Helsingin olympiastadionilla HIFK:n ja Jokereiden välisessä Talviklassikko-jääkiekko-ottelussa. Ennen anniskelun keskeyttämistä olut oli jo ehtinyt loppua muutamalta myyntipisteeltä ja sitä oli tuotu stadionille lisää aina tukkumyymälästä saakka.

Anniskelualueet ruuhkautuivat ja ne suljettiin väliaikaisesti yksi toisensa jälkeen, kunnes janoisen yleisön aiheuttamat turvallisuusongelmat pakottivat lopettamaan oluen myynnin kokonaan jo ennen toisen väliajan alkamista, kertoo Sodexon viestintäpäällikkö Aino Pajukangas Uudelle Suomelle.

Ensiksi jouduttiin sulkemaan E-katsomon takana ollut anniskelualue. Pajukankaan mukaan piste suljettiin, kun asiakkaita kertyi pisteelle niin paljon, etteivät katsojat mahtuneet enää kunnolla kulkemaan alueen läpi.

- Tämän jälkeen asiakkaat siirtyivät F-katsomon anniskelualueelle, joka ruuhkautui ja se jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti turvallisuussyistä.

Kun F-katsomon anniskelualue suljettiin, siirtyivät fanit jälleen muille anniskelupisteille.

- D-katsomon takana ollut anniskelualue ei kestänyt enää fyysisesti jääkiekkofaneja, vaan sen rakenteet antoivat myöten ja koko piste alkoi liukua taaksepäin. Sen jälkeen oluen myynti lopetettiin kokonaan, Pajukangas sanoo.

Anniskelualueet ruuhkautuivat Pajukankaan mukaan tavallista nopeammin, sillä lumi ja jää pienensivät niiden kokoa huomattavasti kesäolosuhteisiin verrattuna. Myös jääkiekkofanien otteet tulivat yllätyksenä.

- Osa oli ottanut vauhtia jo etukäteen, Pajukangas kertoo.