Eroakirkosta.fi-palvelu kertoo keränneensä ja käyneensä läpi kirkosta eronneilta tulleita palautteita. Ylen TV2:n Homoillan jälkeen kirkosta on eronnut jo 40 000 ihmistä palvelun kautta.

Palvelun mukaan Homoillan jälkeen tulleista palautteista vain noin kolmasosassa viitataan käytyyn keskusteluun homojen oikeuksista kirkossa.

Valtaosa palautteista kertoo kirkollisverosta, uskon puutteesta tai kirkon merkityksettömyydestä eroajan omassa elämässä. Joukossa on myös pieni vähemmistö, joka erosi kirkon liberaalisuuden takia, eroakirkosta.fi sanoo tiedotteessaan.

- Kirkon julkisuudessa näkyminen muistuttaa mahdolliselle kirkosta eroajalle kirkosta eroamisen mahdollisuudesta. Jos kirkko on tulevaisuudessa paljon medioissa, niin viime viikkoina nähty joukkopako voi hyvinkin uusia. Joukkopakoon vaikuttaa eniten kirkon julkisuuden laajuus, ei sen laatu, eli onko kyseessä negatiivinen vai positiivinen julkisuus, summaa palvelun toinen perustaja Petri Karisma.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Vakaumusten tasa-arvo VATA ry. VATA:n tavoitteena on edistää vakaumusten tasa-arvoa.

Parhaillaan käynnissä on seurakuntavaalien ennakkoäänestys. Se on käynnistynyt poikkeuksellisen vilkkaasti, STT kertoo.Äänestyksen ensimmäisenä päivänä maanantaina esimerkiksi Helsingissä uurnalla kävi liki kaksi kertaa niin paljon väkeä kuin neljä vuotta sitten, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Homoillan jälkeen on lisäksi alkanut jäsentulva kristillisdemokraatteihin. Puolue on saanut jo ainakin tuhat uutta jäsentä.