Petri Karisman mukaan kanteluilla kirkon puolustajat yrittävät vaientaa kriitikot.Kuva: Eroakirkosta.fi

Eroakirkosta.fi:n perustajiin kuuluva Petri Karisma kommentoi Uudelle Suomelle tietoja, joiden mukaan apulaisoikeusasiamies selvitää palvelusta tullutta kantelua.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin selvittelee STT:n mukaan, onko kirkosta eroaminen netti-ilmoituksella lainmukaista.

- Ymmärrän kyllä sen, tämä on kirkon puolustajilta luonnollinen reaktio. He haluavat vaientaa kirkon kriitikot, Karisma sanoo Uudelle Suomelle.

Karisma huomauttaa, että sisäministeriö on ottanut jo vuonna 2004 kantaa asiaan. Sisäministeriö ja eduskunnan oikeusasiamies ovat suosittaneet, että sähköpostilla ja faksilla maistraattiin toimitettu eroamisilmoitus hyväksytään.

- Sisäministeriön kanta on ollut, että [netissä kirkosta eroaminen] on lainmukaista, Karisma sanoo.

Jos nettilomakkeella kirkosta eroaminen kiellettäisiin, se ei Karisman mukaan kaataisi eroakirkosta-fi-palvelua. Palvelua ainoastaan muutettaisiin siten, että jokainen eroaja lähettäisi eroilmoituksen maistraattiin omasta sähköpostiosoitteestaan.

Apulaisoikeusasiamiehelle tullussa kantelussa oltiin huolissaan myös siitä, että jotkut ovat joutuneet erotetuiksi kiusantekomielessä tehdyn ilmoituksen vuoksi.

Karisma huomauttaa, että jokaiselle kirkosta eronneelle lähetetään kotiin vahvistus siitä, että hän on eronnut kirkosta. Viimeistään ilmoituksesta siis havaitsee, jos omasta puolesta on kiusanteolla kirkosta erottu.