Hoivaskandaalissa ryvettynyt Esperi Care on ilmoittanut sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle Ulrika-kodin toiminnan lopettamisesta toistaiseksi, tiedottavat Valvira ja yhtiö itse.

Kristiinankaupungissa sijaitsevan Ulrika-kodin tilanteesta käynnistyi tammikuussa laaja hoivaskandaali. Valvira keskeytti tuolloin Ulrika-kodin toiminnan lukuisten epäkohtien vuoksi.

LUE LISÄÄ: Viranomaisten Esperi-paperit paljastavat: Lääkkeet sekaisin, hoitajat uhkasivat lakolla, hoivakotia johdettiin 200 km:n päästä

Kristiinankaupunki on Valviran ja aluehallintoviraston määräyksellä vastannut hoivakoti Ulrikan toiminnasta tammikuun loppupuolelta lähtien. Esperi Care on ollut halukas jatkamaan hoivakodin toimintaa. Yhtiö kuitenkin kertoo nyt tulleensa yhdessä kaupungin kanssa siihen tulokseen, että ”ikäihmisten tarvitsema hyvä ja laadukas hoiva pystytään tällä hetkellä toteuttamaan kaupungin Kristiinakodissa”. Näin ollen Ulrika-kodin asukkaiden hoito keskitetään Kristiinankaupungin ylläpitämään Kristiinakotiin.

”Palvelutarvetta voidaan Kristiinankaupungin mukaan arvioida uudelleen esimerkiksi puolen vuoden päästä”, Esperi Care kertoo.

LUE MYÖS: Ministeri Krista Kiurulta uutta tietoa: Näin 0,7:n hoitajamitoitus etenee – ensin tuleekin 0,5