Puoli tuntia ennen pörssien avautumista yleisesti europörssejä seuraavat Euro Stoxx 50-futuurit olivat yli neljän prosentin nousussa. Lontoon pörssin FTSE100:n oli kahden ja Saksan DAX-indeksin futuurit olivat lähes viiden prosentin nousussa.

”Jos nousu pitää iltaan asti, voidaan Yhdysvalloissa nähdä aika messevä loppukiri. Kovien liikkeiden markkinoilla sijoittajan kannattaa välttää jahtaamasta kursseja suuntaan tai toiseen. Kurssikäänteiden ennustaminen on vaikeaa, ja vaikka uusi nousu olisi alkanut nyt, tulee matkalle ihan varmasti myös voimakkaita laskuja”, Nordean päästrategi Antti Saari kommentoi futuurimarkkinoiden liikkeitä.

Maailman osakemarkkinat painuivat eilen jyrkästi öljymarkkinoiden äkkipudotuksen ja koronaepidemian aiheuttamien epävarmuuksien seurauksena.

Helsingin pörssi laski maanantaina yli seitsemän prosenttia. Myös Yhdysvalloissa S&P500-indeksi laski yli 7 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi yli kymmenen prosenttia.

Tiistaina Aasian pörssit päätyivät kuitenkin nousuun. Myös raakaöljyn hinta on palautunut tiistaina noin seitsemän prosenttia eilisillan lukemista.

LUE SEURAAVAKSI: