Eurooppalaisen Suomen tuottaman Euroopan suunta -podcastin neljännessä jaksossa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) käy myös läpi ajankohtaisen koronavirusepidemian tilannekuvan.

”Me olemme pystyneet pitämään tämän epidemian hallinnassa ja se on se suurin saavutus, mikä hallitukselta on kaikkien arvioitavana. Kuten pääministeri Sanna Marin sanoi, aina kun toimitaan nopeasti ja ennalta-arvaamattomassa toimintaympäristössä, virheiltäkään ei voida välttyä”, toteaa ministeri Tuppurainen covid19-kriisin hoidosta ja sitä kohtaan suunnatusta kritiikistä.

Ministerillä on viesti suomalaisille.

”Tässä ei ajauduta mihinkään synkkenevään kierteeseen, vaan me palaamme normaaliin arkeen. Arki palaa, kansainvälinen yhteistyö palaa, ja voidaan jatkossa lisätä ihmisten hyvinvointia, yrityksiä turvataan. Emme ole menossa minnekään aivan suureen ja tuntemattomaan. Haluan toimia sen suuntaisesti, että palaamme tuttuun arkeen mutta entistä ehompaan maailmaan.”

Jaksossa Tuppurainen myös muistelee vuotta 1995, kun Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi. Hän sivuaa omia Erasmus-opiskelijavaihtovuosiaan sekä unionin suurimpia onnistumisia ja pahimpia kriisejä.

”Me olemme valinkauhassa. Mihin suuntaan me kallistumme? Jatkammeko syvenevän yhteistyön ja kanssakäymisen tiellä vai taannummeko kansallisvaltioiden väliseen keskinäiseen kilpailuun. Tämä ei ole itsestään selvää, että olemme yhteistyön tiellä”, toteaa ministeri Tuppurainen EU:n tulevaisuudesta.

Mutta miksi EU on Suomelle luonteva kotipesä? Entä miten eurooppaministeri juhlistaa Eurooppa-päivää?

Se selviää lähetyksessä! Kuuntele uusi jakso alta:

Kuuntele aiemmat jaksot: