Vapaa liikkuvuus on pandemian runtelemassa Euroopassa kuin muisto menneestä. Kuluneiden kuukausien aikana unionin sisäinen rajavalvonta on kaivettu esiin naftaliinista ja myös Euroopan ulkorajat on suljettu muulta kuin täysin välttämättömältä liikenteeltä.

Rajojen sulkemisella on merkittäviä vaikutuksia EU:n sisämarkkinoiden talouteen ja toimintaan. Elintärkeät lääkkeet ja elintarvikkeet jatkavat edelleen kulkuaan sisärajojen välillä niin kutsuttujen vihreiden kaistojen välityksellä.

”Tässä akuutissa kriisissä EU ei saa sysätä maton alle oikeusvaltioperiaatteita”, toteaa MEP Henna Virkkunen (kok) lähetyksessä.

Euroopan suunta -podcastin erikoisjakson vieraina ovat europarlamentaarikko Henna Virkkunen ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Saila Heinikoski. Missä vaiheessa rajat aukeavat? Millaiset vaikutukset liikkumisrajoituksilla on jäsenmaiden matkailuliiketoimintaan? Mitä riskejä pandemian vastaiset rajoitustoimet asettavat yksilönvapaudelle ja demokratialle? Näistä teemoista lisää lähetyksessä.

Kuuntele uusi jakso alta! Jakson juontaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Kuuntele aiempi Euroopan suunta -jakso:

LUE MYÖS: