Azerbaidžanilainen euroviisufani koki epämiellyttävän yllätyksen, kun maan turvallisuusviranomaiset alkoivat penätä syitä hänen viisuvalintaansa.

Rovshan Nasirli kutsuttiin viime viikolla Azerbaidžanin kansallisen turvallisuuden ministeriöön selvittämään, miksi hän äänesti Armenian sävellystä tämän vuoden euroviisuissa toukokuussa, kertoo RFE/RL -uutistoimisto.

-He kysyivät eikö minulle ole ollenkaan kansallistuntoa, kun menin äänestämään Armeniaa, kertoo Nasirli, jonka mukaan viranomaiset painostivat häntä miettimään tekoaan.

Viranomaiset olivat käskeneet Nasirlia tekemään viisuvalinnasta kirjallisen selvityksen ennen kuin päästivät hänet lähtemään kuulustelusta.

Teletietojen mukaan 43 azeria oli äänestänyt Armenian Inga ja Anush lauluduon "Jan-Jan" -laulua. Uutistoimiston tietojen mukaan 1065 armenialaista äänesti Azerbaidžanin esitystä. Ilmeisesti Armeniassa äänestyksellä ei ole ollut muita seurauksia.

Azerit ja armenialaiset ovat kiistelleet pitkään Vuoristo-Karabahista. Armenialaisten asuttama alue irtautui Azerbaidžanista vuonna 1991, mutta mikään muu maa ei ole tunnustanut sille itsenäisyyttä.