Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelussa CIA:ssa ylimmissä johtotehtävissä toiminut Michael Morell käyttää kovaa kieltä, kun hän arvioi republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia.

Vuonna 2013 CIA:sta lähtenyt Morell kirjoittaa New York Timesissa, että Trump voi olla uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Puolustusvoimia komentaessaan hän voisi olla vaarallinen.

- Turvallisuuspalvelualalla sanoisimme, että Putin on värvännyt Trumpin hänen tahtomattaan Venäjän agentiksi, Morell pamauttaa käytyään kirjoituksessaan ensin läpi Trumpin ja presidentti Vladimir Putin väliset keskinäiset kohteliaisuudet, Trumpin kehotukset venäläisille julkaista demokraattien sähköposteja ja Trumpin venäläisille antaman ”vihreän valon mahdolliselle invaasiolle Baltian maihin”.

Michael Morell palveli CIA:ssa 33 vuotta ollen läheisessä yhteistyössä esimerkiksi republikaanipresidentti George W. Bushin kanssa vuoden 2001 New Yorkin terrori-iskujen aikaan. Hän työskenteli sittemmin vuosia CIA:n varajohtajana, ja oli kahteen otteeseen myös virkaa tekevä ykkösmies.

Aikaisemmin poliittisesti sitoutumaton Morell kertoo luottavansa täysin Hillary Clintonin kykyihin johtaa maata ja kannattaa häntä varauksettomasti Yhdysvaltain presidentiksi.