Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hermostunut entiselle päästrategilleen Steve Bannonille tämän kirjalausunnosta. Bannon sanoi pitävänsä Trumpin pojan Donald Trump Jr:n vaalien aikaista Venäjä-tapaamista maanpetoksena.

Entisen päästrategin mielipiteet tulivat esille kirjailija Michael Wolffin haastatellessa Bannonia kirjaansa “Fire and Fury: Inside the Trump White House.” Bannon luonnehtii kirjassa taannoista tapaamista venäläisten kanssa epäisänmaalliseksi ja valtiopetokseen viittaavaksi.

Bannonin mukaan kesäkuussa 2016 järjestetyssä tapaamisesta olisi välittömästi pitänyt kertoa liittovaltion poliisille FBI:lle riippumatta siitä pidettiinkö sitä valtiopetoksena, epäisänmaallisena tai ”silkkana paskana”. Samaan hengenvetoon Bannon toteaa kirjan mukaan pitävänsä tapaamista kaikkena edellä mainittuna.

Asiasta kertovat useat amerikkalaiset mediat.

Trump reagoi asiaan heti kitkerästi. Julkaisemassaan lausunnossa hän väheksyy Bannonin roolia presidenttikampanjassaan ja syyttää tätä valheellisten tietojen vuodattamisesta medialle valkoisen talon pestin aikana.

–Steve Bannonilla ei ole mitään tekemistä minun ja presidenttiyteni kanssa. Kun hän sai potkut, hän ei ainoastaan menettänyt työpaikkaansa, hän menetti myös järkensä. Steve kuului henkilökuntaan, joka työskenteli minulle sen jälkeen kun olin jo voittanut, Trumpin lausunnossa sanotaan.

–Nyt kun hän on omillaan, Steve oppii, että voittaminen ei ole niin helppoa, miltä olen saanut sen näyttämään. Stevellä on hyvin vähän tekemistä historiallisen voittomme kanssa, Trump sanoo ja lisää, että Bannon sen sijaan teki kaikkensa, sen suhteen, että republikaanit hävisivät äskettäin senaatin paikan Alabaman vaaleissa.

Lähde: Kauppalehti