Sosiaalisen television uranuurtajana pidetty suomalainen startup-firma Sofanatics lopettaa toimintansa. Yhtiön nokkamiehet kertoivat asiasta hetki sitten blogissaan.

Sofanatics on kehittänyt jalkapallofaneille sovellusta, jonka avulla fanit pystyivät kommentoimaan joukkueensa otteluita yhdessä muiden fanien kanssa.

- Tavoittelimme jotain suurta, mutta se ei onnistunut. Päätös oli ikävä, mutta joskus pitää analysoida tilanne ja tehdä johtopäätös, toimitusjohtaja Toni Laturi kertoo Uudelle Suomelle.

- Menestyksestä huolimatta emme kyenneet luomaan kannattavaa bisnestä. Ehkä tuotteellemme ei ollut todellisia markkinoita tai me emme vain sopineet niille. Emme tiedä, Laturi kirjoitti aiemmin yhtiönsä blogiin.

Sofanatics ehti toimia kolme vuotta. Se oli yksi hehkutetuista startup-ohjelmistotaloista, joista odotettiin Rovion kaltaista menestystä. Sofanaticsin kumppaneita olivat esimerkiksi FC Barcelona ja Chelsea.

Yhtiön kehittämä palvelu on nyt suljettu. Laturi ei halunnut kertoa Uudelle Suomelle, avautuuko palvelu mahdollisesti myöhemmin käyttäjille vapaaseen käyttöön.