Lewis Hamilton voitti Formula ykkösten Bahrainin osakilpailun, mutta kisan jälkipyykissä huomio keskittyi Ferrariin. Tallin ykköskuljettaja, tai ehkä entinen sellainen, nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel oli täysin helisemässä 21-vuotiaan tallikaverinsa Charles Leclercin oltua Bahrainin kisan selvästi nopein ajaja.

Leclerc saavutti Bahrainissa F1-uransa ensimmäisen paalupaikkansa. Sunnuntain kisassa hän epäonnistui startissa, mutta paineli kuudennella kierroksella Vettelistä näyttävästi ohi ja karkasi sen jälkeen omille teilleen.

Sylinterivika vei Leclercilta varman voiton, mutta hän pystyi tuomaan reistailevan autonsa maaliin kolmantena ja sai kisan nopeimmasta kierroksesta vielä ylimääräisen MM-pisteen.

Vettelin kasetti petti viime kaudella monta kertaa ja niin kävi Bahrainissakin. Hän ei odottanut Lewis Hamiltonin yrittävän ohitusta ulkokautta ja teki tilanteessa ajovirheen. Pyörähdys johti myös Vettelin etusiivekkeen vaurioitumiseen ja maaliin Vettel ajoi vasta viidentenä.

Enää on turha ihmetellä, miksi Ferrari päätti korvata Kimi Räikkösen Leclercilla. Vastaus saatiin Bahrainissa. Leclerc taistelee tällä kaudella maailmanmestaruudesta.

Vettelin uskottavuus kärsi entistäkin kovempia kolauksia. Bahrainin tapahtumien perusteella voisi spekuloida uskottavuuden olevan jo syöksykierteessä.

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg hämmästyi. Olihan Vettel mokaillut paljon viime kaudellakin.

- En voi uskoa. Näimme tänään täysin saman Sebastian Vettelin kuin viime vuonnakin, Rosberg sanoi Sky Sportsin mukaan.

Vettelin henkinen sietokyky ei näytä riittävän.

- Ensin tiimi mokaa taktiikan ja hän suuttuu. Ja sitten tulee kisapäivä ja hän pyörähtää taistelussa rengas rengasta vastaan. Se oli hänen oma mokansa ja hän menetti koko viikonlopun, kommentoi Rosberg.

Rosberg hämmästyi myös Leclercin kovasta vauhdista.

- Pelkästään Vettel ei mokannut kisaansa. Hänen tallikaverinsa oli uskomattoman hyvä koko viikonlopun ajan ja pirun vahva. Voimme odottaa sellaisen jatkuvan. Mutta taisteluhan on yhä Sebastianin omissa käsissä, totesi Rosberg.

Vettel voitti Red Bullilla neljä perättäistä maailmanmestaruutta 2010-13. Hän oli Formula ykkösten valovoimaisin tähti, kunnes säännöt muuttuivat 2014 ja Red Bull putosi kärjestä.

Kaudella 2014 Vettel hävisi toistuvasti uudelle tallitoverilleen Daniel Ricciardolle. Uskottavuutensa pelastamiseksi päätti Vettel siirtyä 2015 Ferrarille.

Nyt Vettel ajaa Ferrarilla viidettä kauttaan. Hän ei ole voittanut tallin autolla maailmanmestaruutta.

Vettelin uskottavuuden pelasti 2015-18 Kimi Räikkönen, jolla ei ollut jakoa tallikaverinsa vauhtiin. Räikkönen tyytyikin Ferrarilla kakkoskuskin rooliin.

Leclercia ei nostettu Ferrarille kakkoskuskiksi, vaan Vettelin kirittäjäksi. Monacolaisnuorukainen on Max Verstappenin ohella F1:n 1990-luvulla syntyneen sukupolven merkittävin lahjakkuus.

Ferrarilla oli Australian Melbournen Albert Parkin katuradalla ongelmia, mutta Bahrainissa ajettiin tavallisella moottoriradalla, jolla talli sai hyödynnettyä autonsa todellisen vauhtipotentiaalin. Barcelonan testeissä Ferrarin auton arvioitiin olevan nopein ja Bahrainissa siitä saatiin todiste.

Bahrainin kisan jälkeen Leclerc ei vaikuttanut masentuneelta, vaikka putosi sylinterivian takia kolmanneksi. Hän oli todistanut ajavansa nopeimmalla autolla kovempaa kuin neljä mestaruutta voittanut tallikaverinsa.

On hyvinkin mahdollista, että Leclercista tulisi 2019 F1-historian nuorin maailmanmestari. Uusi 1990-luvulla syntynyt sukupolvi on ottamassa vallan.