Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ilmoitti torstaina Suomen Palloliitolle, että se ei myönnä Mohamed ”Medo” Kamaralle oikeutta edustaa Suomen maajoukkuetta. Medo sai Suomen kansalaisuuden alkuvuodesta 2010.

SPL haki HJK:sta Partizan Belgradiin kesällä siirtyneelle Medolle edustusoikeutta Huuhkajiin syyskuussa. Siirron jälkeen Medon ura on ollut kovassa nousussa, sillä hän vakuutti muun muassa keskiviikon Arsenal-ottelussa Mestareiden liigassa.

Kieltävän päätöksen perusteluissa FIFA painotti sitä, että Medolla ei ollut Suomen kansallisuutta hänen edustaessaan Sierra Leonen poikamaajoukkueita. FIFA kertoi myös ottaneensa huomioon tapauksen erityispiirteet, mutta muistutti suojelevansa keskeistä kansalaisuusperiaatetta, joka rajoittaa edustusoikeuden vaihtamista.

Medo jäi Suomeen vuonna 2003 pelatun alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksen jälkeen, jossa hän pelasi Sierra Leonen kaikissa kolmessa alkulohkon ottelussa.

Vuoden Veikkausliigapelaajaksi päättyneellä kaudella valittu Medo oli pettynyt FIFA:n päätökseen, mutta tyytyväinen siitä, että prosessi käytiin läpi.

–Olisin mielelläni pelannut Suomen A-maajoukkueessa, mikäli se olisi mahdollista ja minut olisi joukkueeseen tulevaisuudessa valittu, Mestareiden liigan ottelusta kotiinsa palannut Medo kertoi torstaina.

FIFA:n päätös Medon edustusoikeutta koskevassa asiassa on lopullinen, eikä Suomen Palloliitto voi valittaa päätöksestä.