Loviisalainen blogaaja Jouko Piho on tullut tunnetuksi omaperäisenä lopunajan ennustajana. Maanantaina Piho huomasi yllättäen päätyneensä hahmoksi Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvaan Helsingin Sanomissa.

Stripissä nähdään Jarlan luoma hahmo Heimo Vesa lukemassa sanomalehdestä uutista tulvavesien noususta pihoille. Seuraavassa ruudussa ollaan ”Pihoilla”. Veden valtaamassa huoneessa istuu Jouko Pihon näköinen mies. ”Tämä on lopun ajan merkki”, mies sanoo.

–No, ei se mitään, meneehän sanoma näinkin eteenpäin, ilmoitus siitä, että lopunaikana tulee monenlaisia luonnonkatastrofeja, tulvia ja maanjäristyksiä – myös Suomessa, kommentoi todellinen Jouko Piho Puheenvuoro-blogissaan.

Pertti Jarla perustelee valintaansa Pihon blogiin lisäämässään kommentissa.

-Tarkoitus ei ollut varsinaisesti loukata, enpähän vaan malttanut olla käyttämättä sanomalehtiotsikon synnyttämää mielikuvaa. Sinullahan on usein profetioita joten ajattelin että vaikka sinuun pohjautuvan hahmon repliikki oli yliampuva, se ei ole varsinaisesti valheellisen herjaava? Ainakin toivon ettei loukkaantumista tapahtunut, Jarla kirjoittaa.

Piho, 65-vuotias entinen luokanopettaja, perusti toukokuussa Suomen Laillisuuspuolueen, jotta ”Suomen väärä ja suomalaisille onneton EU-suuntaus ja yksityispankkien alainen velkaorjuus voidaan muuttaa itsenäiseen ja kansallismieliseen suuntaan”.