Finnair on ilmoittanut peruvansa ainakin 19 lentoa huomenna maanantaina huonon sään vuoksi.

–Maanantain 2.4. lumipyry aiheuttaa viivästyksiä lentoihin Helsinki-Vantaalla. Liikenteen sujuvuuden helpottamiseksi joudumme perumaan lentoja. Asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua. Olemme pahoillamme tilanteesta, Finnair kertoo tviitissä, jossa on myös listattu peruttavat lennot.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

Finnair kertoo lisäksi tiedotteessaan, että liikenteen sujuvuuden helpottamiseksi joidenkin sen lentojen lähtöä on etukäteen myöhästytetty noin 15 minuuttia – 2 tuntia. Myös matkalaukkujen toimituksessa voi olla vaikeuksia, joten ihmisiä suositellaan matkustamaan vain käsimatkatavaran kanssa, mikäli se vain on mahdollista.

Lentoasemia operoiva Finavia kertoo omassa tiedotteessaan, että turvallisuussyistä lennonjohto voi joutua rajoittamaan nousevien ja laskeutuvien lentojen operaatiomääriä hankalien tuuliolosuhteiden ja huonon näkyvyyden vuoksi.

–Liikennerajoitteet vähentäisivät kapasiteettia ja aiheuttaisivat näin viiveitä saapuvalle ja lähtevälle lentoliikenteelle.

Finavia kertoo tekevänsä omalta osaltaan kaikkensa, jotta kiitotiet saadaan hankalista sääolosuhteista huolimatta pidettyä auki ja lentoyhtiöt voisivat operoida mahdollisimman normaalisti.

–Asematasolle kinostuva lumi voi hankaloittaa lentokoneiden purku- ja lastaustoimintaa sekä jäänpesu- ja jäänestotoimintaa.

Ilmatieteen laitos ennustaa, että etelästä Suomessan saapuva lumipyry voi tuoda jopa 20 senttiä lisää lunta. Liikennevirasto on kehottanut ihmisiä palaamaan pääsiäisen vietosta jo tänään sunnuntaina.

Lue myös:

Myräkkä tuo jopa 20 cm lunta: ”Kannattaa lähteä paluumatkalle tänään - etenkin jos on kesärenkaat alla”

Varoitus huonosta ajokelistä lähes koko Suomeen – Pelastuslaitos: ”Suosittelemme hyödyntämään sunnuntain hyvää keliä”

Meteorologi: ”Kevät on toistaiseksi peruttu - maanantain säässä piilee jymy-yllätys”