Finnairin matkustajamäärä on kasvanut uuteen ennätykseen. Kesäkuussa Finnairilla lensi kaikkiaan 1 240 500 matkustajaa. Kasvua vuoden takaisesta oli 12,8 prosenttia.

Taustalla on Finnairin matkustajakapasiteetin kasvu. Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi kesäkuussa 16,4 prosenttia edellisvuodesta. Nopea kapasiteetin kasvu heijastui matkustajakäyttöasteeseen, joka laski 1,4 prosenttiyksikköä vertailukaudesta ja oli 85,4 prosenttia, yhtiö kertoo.

–Menneellä vuosineljänneksellä teimme useita kuukausitason matkustajamäärä- ja kasvuennätyksiä. Kapasiteettimme voimakkaan kasvun seurauksena matkustajakäyttöasteemme heikkeni, ja koko neljänneksen yksikkötuotto jäi vertailukaudesta odotustemme mukaisesti, Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä toteaa.

Finnairin mukaan kapasiteettia kasvatettiin etenkin Aasian-liikenteessä, jonka osuus kaikesta tarjotusta liikenteestä on nyt 48 prosenttia henkilökilometreinä laskettuna. Uudet Airbus A350 -lentokoneet kasvattivat kapasiteettia kaukoliikenteessä.

–Tarjonta kasvoi Aasian-liikenteessä 16,4 %, ja kasvu tuli pääasiassa lentojen lisäyksiin Tokioon ja Bangkokiin sekä uuden Nanjingin reitin avaukseen, Finnair kertoo tiedotteessaan.

Matkustajamäärillä mitattuna valtaosa kasvusta syntyi Euroopan-liikenteessä, kun kaikkiaan 836 400 matkustajaa lensi Finnairilla Euroopassa. Kasvua viimevuoteen oli 12,4 prosenttia. Finnairin kapasiteettia Euroopan-liikenteessä kasvattivat kapearunkolaivaston koon kasvattaminen vertailujaksosta ja lisäistuimet osassa nykyisistä kapearunkokoneista.