Muun muassa Arabian, Iittalan ja Hackmanin tuotteista tunnettu bränditalo Fiskars lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo J. Kärkkäisen kanssa, Markkinointi & Mainonta kertoo.

Tavaralon uusnatsiyhteydet ovat aiemmin saaneet muun muassa pyöräyhtiö Helkaman ilmoittamaan yhteistyön lopettamisaikeista. Jo aiemmin yhteistyöstä ovat luopuneet Finlayson ja Otava.

Fiskars ilmoitti päätöksestään torstaina tiedotteessa.

– J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Juha Kärkkäinen on ollut viime vuosien aikana toistuvasti esillä yhteyksissä, jotka eivät edusta Fiskars-konsernin näkemyksiä. Olemme olleet useaan otteeseen yhteydessä J. Kärkkäinen Oy:n kanssa ja tuoneet näkemyksemme esiin, Fiskars kertoo.

Tiedotteen mukaan Fiskars on saanut ”haitallista näkyvyyttä yhteyksissä, joita emme yhtiönä halua edistää ja jotka eivät ole arvojemme mukaisia”.

Yhtiö haluaa oman ilmoituksensa mukaan olla vastuullinen ja sanoutua irti ääriajattelusta. Yhteistyö Fiskarsin ja Kärkkäisen välillä päättyy tämän vuoden lopussa, elleivät tavarataloyhtiön johto ja omistajat sanoudu irti ääriajattelusta. Äärijärjestö tarkoittaa J. Kärkkäisen tapauksessa ennen kaikkea natsivaltiota halajavaa Pohjoismaista Vastarintaliikettä, jonka jäsenet ovat syyllistyneet myös rikoksiin.

Fiskarsin tuotteita saattaa vuodenvaihteenkin jälkeen olla jonkin verran myynnissä Kärkkäisellä. Kärkkäisellä saattaa esimerkiksi olla Fiskarsin tuotteita varastossa.

Lue lisää: Uusnatsiyhteydet olivat liikaa – Helkama luopuu pyörämyynnistä Kärkkäisellä ”erittäin todennäköisesti”