Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kokoomuslainen varapuheenjohtaja Pertti Salolainen vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) puuttumaan hallituspuolue perussuomalaisten Fixit-puheisiin.

Salolainen toteaa, että ”perussuomalaisten romahdus kunnallisvaaleissa on aloittanut Suomen ulkopolitiikkaa ja ennen kaikkea turvallisuutta ja puolustusta vaarantavan keskustelun kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä”. Hän viittaa perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Sampo Terhon kampanjaväitteeseen Suomen euroeron todennäköisyydestä .

– On selvää, että kansanäänestystä ei tule ja keskustelu siitä on tarkoitettu kotimaiseen kulutukseen ensi eduskuntavaaleja silmällä pitäen, Salolainen sanoo Terhon väitteestä tiedotteessaan.

– Kotimaisena se ei kuitenkaan pysy sillä jo nyt Brexit-Britannian lehdistö on uutisoinut mahdollisesta Fixitistä. Maito on jo läikkynyt lattialle.

Ainakin Britannian keltaista lehdistöä edustava Express on nostanut jutussaan esiin Terhon lausunnon Fixitin todennäköisyydestä. Lue lisää: ”Suomi voi tuoda uuden poliittisen maanjäristyksen” - Brittilehti uutisoi isosti euroeropuheista

Pertti Salolaisen mielestä perussuomalaisten hanke ”murentaa ulkomailla huolella rakennettua kansainvälistä Suomi kuvaa itsenäisyyden 100v –juhlavuonna”.

– Pääministeri Juha Sipilän on nyt nopeasti ja selkeästi vihellettävä hallituksessa tämä peli poikki sillä EUsta eroaminen tuhoaisi nykyisen Suomen turvallisuus-ja puolustuspolitiikan koska menettäisimme mm. solidaarisuuslausekkeen ja yhteisvastuulausekkeen antaman turvan puhumattakaan siitä että joutuisimme laajan eurooppalaisen puolustusyhteistyön ulkopuolelle, Salolainen toteaa tiedotteessaan.

– Pelkkä keskustelu hallituksen sisällä on huolestuttavaa. On myös huomattava, että Tasavallan Presidentti on usein korostanut EU:n turvallisuuspoliittista merkitystä ja toivonut sen vahvistumista. Hyvällä syyllä voi kysyä kuuluuko EU eroa propagoiva puolue Suomen hallitukseen, Salolainen jatkaa.

LUE LISÄÄ:

Sampo Terho julisti ohjelmansa: ”Paluu omaan valuuttaan jopa todennäköistä”

Kokoomuslainen älähtää Sampo Terholle: ”Puheet euroerosta vaarantavat Suomen talouskasvun”