Venäjän kilpailuviranomainen voi hyväksyä Fortumin aikeet nostaa omistustaan saksalaisessa Uniperissa.

Fortum kertoi viime viikolla aikeistaan nostaa Uniper-omistuksensa vähintään 70,5 prosenttiin ostamalla Elliottin ja Knight Vinken Uniper-omistukset eli 22,9 prosenttia yhtiöstä. LUE LISÄÄ:

Kaupan edellytyksenä on Venäjän kilpailuviranomaisen hyväksyntä ja esteenä Uniperin venäläinen juomaveden puhtauden valvontaan tarvittava lisenssi, jollainen katsotaan maassa strategiseksi. Sen kanssa Fortumin omistus Uniperissa ei voi nousta yli puoleen ilman erillistä lakimuutosta.

Venäjän kilpailuviranomainen saattaa kuitenkin antaa kaupalle ehdollisen hyväksynnän. Ehtona olisi se, että kauppa toteutuu vasta tarvittavien lakimuutosten jälkeen. Asiasta kirjoittaa venäläinen uutistoimisto Interfax. LUE MYÖS:

”Ilman lakimuutosta, nykyolosuhteissa, kauppa on mahdollinen vain yhdessä tapauksessa: ehdollisena sille, että se astuu voimaan vasta, kun lakia on muutettu. Mutta se on mahdollista”, sanoo Venäjän kilpailuviranomaisen edustaja Igor Artemev Interfaxin mukaan.

Artemevin mukaan kilpailuviranomainen keskustelee parhaillaan lain muuttamisesta niin, että Fortum saisi lisätä omistustaan Uniperissa ulkoistamalla Uniperin strategisen vesikohteen.

LUE LISÄÄ: