Kiinalainen Huawei kertoo harkitsevansa Nokian ostamista. Huawei ei ole vielä jättänyt tarjousta Nokiasta tai neuvottele yhtiön osakekannan hankkimisesta.

Yhtiön kuluttajapuolen johtaja Richard Yu kertoo Financial Timesille suhtautuvansa Nokian ostoon avoimin mielin.

- Harkitsemme tämänkaltaista yritysostoa. Voimiemme yhdistäminen toisi synergiaetuja, mutta tämä riippuu myös Nokian halukkuudesta. Mielemme on avoimena, Yu sanoo Financial Timesin haastattelussa.

Huawei on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja Samsungin ja Applen jälkeen. Yhtiöllä on kuitenkin vakaa pyrkimys matkapuhelinmarkkinoiden ykköseksi. Myös FT kuvailee Yun kommenttia röyhkeäksi.

Yun mukaan globaali puhelinbisnes tulee kehittymään kolmen tai neljän suuren yrityksen väliseksi kilpailuksi. Nokian käyttämä Windows Phone –käyttöjärjestelmä on kuitenkin Yun mukaan heikko tekijä markkinoilla.

Huawei on julkaissut Windows-puhelimia, mutta keskittynyt viime aikoina Googlen Androidin käyttöön tuoreissa puhelinmalleissaan.

- On vaikea sanoa, tuleeko Windows Phonesta menestys. Sillä on hyvin pieni markkinaosuus. Se on heikko tekijä, mutta sen käyttö vaatii silti lisenssistä maksamista. Se ei ole hyvä asia. Androidia voi käyttää ilmaiseksi, Yu sanoo FT:lle.