Hongan ja HJK:n välinen jalkapallon Veikkausliigan Metroderby päättyi Espoossa lauantaina maalittomaan tasapeliin. Itse ottelutapahtumia enemmän puhutti fanien nujakointi pelin jälkeen.

HJK:n kannattajat ryntäsivät kentälle juhlimaan joukkueensa kanssa ja provosoivat samalla Hongan kannattajia niillä kuuluisilla kansainvälisillä käsimerkeillä. Osa HJK:n kannattajista pyrki Honka-fanien katsomoon ja päinvastoin. Ratsupoliisit ja järjestyksenvalvojat joutuivat puuttumaan tilanteeseen.

Nujakointi oli tietysti pientä verrattuna Stadin derbyjen yhteydessä 2015-17 nähtyihin hölmöilyihin. Tosin Metroderbykään ei vedä vertoja Stadin derbyjen suosiolle, sillä katsojia oli Tapiolassa lauantaina vain 3198. Länsimetro ei ole kasvattanut yleisömääriä, jos vertailukohtia haetaan vuosien 2006-14 Metroderbyihin.

Vaasassa Kuopion Palloseura voitti VPS:n 3-0 ja nousi sarjataulukon kolmospaikalle tasapisteisiin Hongan kanssa. Myös Ilves on KuPSin ja Hongan kanssa tasapisteissä voitettuaan PS Kemin tylysti 4-0.

Kolmanneksi sijoittunut joukkue vie viimeisen paikan ensi kesänä Eurooppa-liigan karsintaan, joten jännitystä riittää. RoPS on vain neljä pistettä KuPSia, Honkaa ja Ilvestä edellä.

PS Kemin putoaminen on käytännössä varmaa. SJK, IFK Mariehamn tai TPS karsii sarjapaikastaan.

FC Inter ja IFK Mariehamn pelasivat lauantaina 1-1 -tasapelin. IFK Mariehamn ja SJK ovat kaksi pistettä karsijan paikalla olevaa TPS:ää edellä.

Ykkösessä KPV voitti lauantaina vieraissa AC Oulun 3-2 ja HIFK JJK:n 2-0. KPV johtaa sarjaa pisteen erolla HIFK:hon.

Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan suoraan ja kakkonen pääsee karsimaan.