Suomen 0-1 –tappio jalkapallon EM-karsintapelissä kuumentaa keskustelua Suomen futiksen heikosta tasosta. Mixu itse väittää, ettei Suomi ole kaatunut pelitapaan, vaan pelaajien taitoon.

- Meidän taso on sillä tasolla, ettei se ole lähelläkään Euroopan huippua. Meillä on paljon tekemistä suomalaisen jalkapallon kehittämisessä ja se työ jatkuu. En ole koskaan tyytyväinen. Taso ei ole lähelläkään sitä tasoa, jolla haluttaisiin olla. Mä jatkan sitä kehitystyötä. Joka kerta me kehitetään. Me painitaan pelillisten asioiden kanssa. Sitä kautta työ jatkuu. Ei tässä olla missään urakkatöissä. Huomenna työpäivä ja homma jatkuu, Mixu sanoi.

Mixu heivasi joulukuusen pois. Unkari haastettiin uudella taktiikalla, mutta tulos oli yhtä huono.

- Päädyin sitä kautta, koska meidän pallonhallinta ja maalintekotilanteet eivät ole johtaneet maaliin. Pitkään olen pohtinut sitä, kumpi on tärkeämpää? Hallinta ja maalitilanteiden luominen ahtaissa paikoissa vai maalintekopaikkojen luominen vähemmän, jos on enemmän tilaa eli vastahyökkäysten kautta, Mixu sanoi.

- Tulokset ovat olleet huonoja, koska ei ole tehty maaleja. Päädyin toiseen ratkaisuun ja toivoin, että nopeilla pelaajilla päästäisiin linjan taakse. Kuten näitte, oli meidän puolustus nyt tosi tiivis. Me pikkuisen hätäiltiin, eikä pidetty palloa, Mixu jatkoi.

Mixu painottaa Suomen olevan Euroopan kärjestä kaukana.

- Puhutaan vielä meidän pelaajista, niin me ei olla Saksa tai joku muu iso jalkapallomaa, jossa on laadussa syvyyttä. Meidän laatukin on sitä, että pitää valita joko hyökkäysvoittoiset tai puolustusvoittoiset pelaajat. Jompi kumpi puoli ei ole niin vahva. Meillä ei ole pelaajia pelipaikoittain, jotka osaavat puolustaa tai hyökätä. Tää menee siihen, miten me kehitetään pelaajia. Tosi iloinen olen siitä, että Palloliitto on kiinnittänyt huomiota tähän seikkaan. Hannu Tihinen on pelaajakehityksen päällikkö ja tekee hyvää työtä. Tarvitaan tulevaisuudessa taitavampia yksilöitä. Kaikki lähtee yksilöiden kautta.

Pelaajat eivät syyttele Mixua.

- Surkeet fiilikset. Mixu sanoi äsken, että me ei olla tarpeeksi hyviä, ja se on yksinkertaisesti se juttu, mikä se on. Se on valitettavaa, mutta jos me ei näitä tiukkoja pelejä pystytä voittamaan, ei meillä ole asiaa kisoihin. Annettiin kaikkemme ja taisteltiin, mutta ei vain onnistuttu, kommentoi Suomen kapteeni Niklas Moisander.

- Oli hyvä fiilis kaikilla ja uskottiin, että voitetaan. Ja sitten taas vittumainen maali, kuten aina. Semmoista se on. Kun on alhaalla mudassa, on sieltä vaikeaa päästä pois. Tänään olisi voinut voittaa. Ei vain voitettu. Voi sanoa, että karsinta on ohi, kommentoi Roman Eremenko.

- Tässä tilanteessa ei tunnu kivalta. Mixu on yksi Suomen jalkapallon legendoista. Paljon meillä pelaajilla on parannettavaa. Ei se Mixun syytä ole, Perparim Hetemaj totesi.

Mixu ei siis aio erota. Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on ilmoittanut Mixun saavan jatkaa tehtävässään EM-karsintojen loppuun.

- Me ei olla sillä tasolla, jossa moni luulee, että me ollaan. Jotkut tahot elää pienessä illuusiossa. Me nähdään kyllä, millainen taso Euroopassa on ja tiedetään, mikä matka meillä on kurottavana. Se työ jatkuu aina. Se jatkuu niin kauan, kuin olen tässä hommassa. Sitten tulee seuraava, joka jatkaa sitä. Ei se lopu koskaan, Mixu julisti.