New Yorkin yliopiston professori ja tutkimusyhtiö Eurasia Groupin perustaja, arvostettu geopolitiikan asiantuntija Ian Bremmer rauhoittelee pelkoja siitä, kuinka Venäjä tulee vastaamaan Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan Syyriaan tekemään ohjusiskuun.

–Venäjän suoran sotilaallisen vastauksen todennäköisyys on nolla, hän kommentoi Twitterissä.

Venäjän kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja Vladimir Dzhabarov kertoo, että todennäköisesti Venäjä haluaa YK:n turvallisuusneuvoston käsittelevän asiaa.

–Tilannetta analysoidaan parhaillaan. Olen varma siitä, että Venäjä tulee vaatimaan YK:n turvallisuusneuvoston kokousta, hän sanoi Reutersin mukaan.

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska tekivät varhain lauantaina Suomen aikaa ohjusiskun Syyriaan epäillyn kaasuiskun takia.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoo BBC:n mukaan, että isku on tällä erää ohi, mutta maat ovat valmiita tekemään uuden iskun, jos Syyria tekee uuden kaasuiskun.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi omassa lausunnossaan, että ohjusisku on isku barbarismia ja raakalaisuutta vastaan.

Venäjän Yhdysvaltain suurlähettiläs Anatoli Antonov on jo ottanut iskuun kantaa kovin sanoin.

–Pahimmat pelot ovat käyneet toteen. Varoituksiamme ei kuultu. Ennalta suunniteltua skenaariota toteutetaan. Jälleen meitä uhataan. Me varoitimme, etteivät tällaiset teot jää ilman seurauksia, hän sanoo suurlähetystön Twitter-tilillä julkaistussa viestissä.

Lue myös:

USA, Ranska ja Britannia iskivät Syyriaan – Tutkija: ”Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja”

Varoitus Syyrian tilanteesta: ”Olemme vaarassa ajautua akuuttiin suurvaltakonfliktiin”

Ranska: ”Meillä on todisteet - al-Assadin hallinto käytti ainakin kloorikaasua”

Tutkija Donald Trumpin Syyria-tviitistä: ”Vaarallisempi kuin mikään kauppasotaan liittyvä”