Ilmatar Energy on solminut Googlen kanssa sopimuksen, jonka ansiosta teknologiayhtiö ostaa noin 60 prosenttia Piiparinmäen tuulivoimapuiston tuotannosta. Kokonaisuudessaan tuulivoimapuisto tuottaa uutta vihreää energiaa Suomen sähköverkkoon 211 megawatin (MW) nimellisteholla.

Google kertoi juuri tehneensä historiansa suurimman investoinnin uusiutuvaan energiaan. Yhtiö ostaa käyttöönsä aurinko- ja tuulienergiaa yhteensä yli 2 miljardin dollarin arvoisesta uudesta infrastruktuurista, joka koostuu eri puolille maailmaa rakennettavista uusista aurinko- ja tuulivoimaloista.

Lisäksi Google tekee Suomeen ja Eurooppaan todella suuren investoinnin Googlen Haminan datakeskukseen. Investoinnin arvo on 600 miljoonaa euroa.

LUE LISÄÄ:

Piiparinmäen tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2019–2021 ilman valtion tukea, ja se alkaa tuottaa sähköä jo vuonna 2020.

”Ilmatar on yksi suomalaisen tuulivoimatuotannon pioneereista, ja on upeaa päästä sopimukseen Googlen kanssa. Sopimus on hyvä osoitus siitä, kuinka mm. suuret teknologiayhtiöt ovat valmiita sitoutumaan tuulivoimaan. Se on paitsi puhdas, myös erittäin kustannustehokas sähköntuotantomuoto, joka mahdollistaa teolliset investoinnit Suomeen. Uusiutuvan energian lisärakentaminen on ainoa tapa saavuttaa globaalit päästötavoitteet”, Ilmatar Windpowerin hallituksen puheenjohtaja ja toinen perustaja Kalle Pykälä sanoo.

”Kestävä kehitys on ollut Googlen tärkeimpiä arvoja alusta lähtien, ja sitoutumisemme puhtaaseen energiaan on keskeinen osa toimintaamme”, sanoo Googlen operatiivinen johtaja Neha Palmer, ja jatkaa: ”Tämän päivän julkistus tuo uutta uusiutuvaa energiaa sähköverkkoon siellä, missä sitä käytämme. Hanke luo myös uusia työpaikkoja ja tuottaa puhdasta energiaa lähialueiden käyttöön.”

Ilmatar Energy on Ilmatar Piiparinmäen emoyhtiö, joka operoi tuulivoimatuotannon arvoketjun jokaisella osa-alueella, projektikehityksestä ja hankkeiden rakennuttamisesta pitkäaikaiseen sähköntuotantoon sekä tekniseen ja taloudelliseen hallinnointiin tytäryhtiönsä Ilmatar Servicen kautta.

Ilmatar Energy ja Ilmatar Windpower omistavat 1 gigawatin eli 1000 megawatin hankeportfolion. Ilmatar Windpower Oyj on perustettu 2011 ja sen omistavat yrityksen perustajat, yksityiset rahoittajat ja yrityksen johto.

Piiparinmäen tuulivoimahankkeen omistavat Ilmatar Windpowerin ja Omnes Capitalin hallinnoiman Capenergie 3:n yhteisyritys Ilmatar Energy.