Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steve Mnuchin joutui sanasotaan ympäristöaktivisti Greta Thunbergin kanssa, kertoo The Guardian. Kiista alkoi sen jälkeen, kun Thunberg vaati Davosin talousfoorumissa, että fossiilisista polttoaineista tulisi luopua välittömästi. Thunbergin mukaan sekä fossiilisiin polttoaineisiin tehdyt sijoitukset että niille annetut valtiontuet tulisi lopettaa.

Kun Mnuchinilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa Davosissa, rampauttavatko nämä julkiselle ja yksityiselle sektorille osoitetut vaatimukset Yhdysvaltain talouskasvua, hän teeskenteli, ettei tiedä, kuka Thunberg on.

”Onko hän pääekonomisti? Kuka hän on – olen hämmentynyt”, Mnuchin totesi toimittajille, jonka jälkeen hän kertoi vain pilailleensa.

”Sen jälkeen, kun hän on mennyt yliopistoon ja suorittanut tutkinnon taloustieteistä, hän voi tulla takaisin ja selittää asian meille”, Mnuchin jatkoi.

Lue myös:

17-vuotias Thunberg vastasi kommentteihin tviittaamalla Yhdistyneiden kansakuntien raportista otetun graafin. Graafi osoittaa, kuinka ihmiskunnan hiilibudjetti on kulutettu loppuun vuoteen 2027 mennessä, jollei globaaleja päästöjä leikata.

”Välivuoteni päättyy elokuussa, mutta en tarvitse yliopistotutkintoa taloustieteistä ymmärtääkseni, että jäljellä oleva hiilibudjetti ja jatkuvat fossiilisille polttoaineille osoitetut tuet eivät käy yksiin”, hän kuittasi tviitissään.

Lue seuraavaksi: