Kokoomuslainen toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja toivoo, että kaatuneen Guggenheim-suunnitelman tilalle nousisi ajatus niin sanotusta Slush-museosta.

– Nyt kun Guggenheim on kuollut ja kuopattu – ainakin toistaiseksi ja ainakin julkisen rahoituksen osalta – miksi emme perustaisi Helsinkiin Slush-museota, jossa yhdistetään taidetta, designia ja teknologiaa. Samalla voitaisiin luoda uusi omaperäinen konsepti, jota voi viedä maailmalle, kuten myös esillä olevaa taidetta, designia ja teknologiaa, Harjuhahto-Madetoja kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

– Hyödynnetään Slush-museossa skandinaavista suunnittelua, omia taiteentekijöitämme samoin kuin kansainvälisiä huippuja, esitellään suomalaista designia, kuten Aalto-yliopiston nuorten vaatesuunnittelijoiden luomuksia, sekä esimerkiksi suomalaisten startupien ja terveysteknologia-alan yritysten kehittämää teknologiaa.

Hän nostaa esiin it-alan yrittäjä Risto Linturin kommentin omien Facebook-pohdintojensa alla.

– Siihen voisi yhdistää Alvar Gullichsenin Bonkin ja pelimaailmataiteen Assemblyn tapaan. Kokonaisuus olisi aivan tappava ja esikuvaksi voisi ottaa Leonardo da Vincin. Kummitätejä ja kummisetiä löytyisi varmaan ja aivan uusi näkökulma siihen, mitä taide nykyaikana todellisuudessa on vanhojen setien ja tätien Guggenheim-paatoksen sijaan, Linturi kirjoittaa.

Katrina Harjuhahto-Madetoja on kehitysvammapalveluja tuottavan kuntayhtymä Etevan toimitusjohtaja.