Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, presidentinvaaleissa 6,9 prosentin kannatuksen saanut Laura Huhtasaari sanoo, ettei ole ehtinyt tehdä vielä suunnitelmia poliittisen uransa jatkolle. Ensimmäisen kauden kansanedustaja nousi koko kansan tietoisuuteen presidentinvaalien ja tv-tenttien myötä.

Aiotko vielä haastaa Jussi Halla-ahon ja pyrkiä puheenjohtajaksi?

–No en varmaan! Huhtasaari nauraa remakasti vastauksena Uuden Suomen kysymykseen.

-Meillä on niin hyvä puheenjohtaja, hän jatkaa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kehotti omassa kiitospuheessaan, että Huhtasaari ottaa nyt ansaitun loman ennen kuin puolue alkaa valmistautua keväällä ensi syksyn maakuntavaaleihin.

Vaalivalvojaistensa kiitospuheessa Huhtasaari linjasi, että Suomen tulee vaalia omaa kulttuuria, rajoja ja työpaikkoja. Nämä olivat myös Huhtasaaren kampanjan keskeisiä teemoja.

–Mitä tulee meidän politiikkaamme, niin olipa kerran valtio, joka ei valvonut rajojaan – sen pituinen se, Huhtasaari sanoo ja sai yleisöltä valtavat suosionosoitukset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi vaali-iltana olevansa vilpittömästi helpottunut Huhtasaaren tuloksesta.

Presidentinvaalit olivat ensimmäiset vaalit Halla-ahon johtamille perussuomalaisille. Perussuomalaisten puolue koki varsinaisen myllerryksen viime kesänä, kun puoluekokouksen jälkimainingeissa entinen puheenjohtaja Timo Soini sekä Halla-ahon vastaehdokas puheenjohtajavaalissa Sampo Terho lähtivät muiden mukana perustamaan uutta puoluetta.

Kuusi vuotta sitten käydyissä presidentinvaaleissa silloin puolueen puheenjohtajana toiminut Timo Soini sai runsaan 9 prosentin äänisaaliin.

Lue lisää:

Jussi Halla-aholle ”tulikaste” – ”Olen vilpittömästi helpottunut”

Näkökulma: Laura Huhtasaaren mysteeri

Jan Vapaavuori ja Antti Häkkänen: Suomalaiset eivät kannata populismia – ”Selkeä signaali maailmalle”

”Suomen politiikka polarisoitunut” – kansallismielisten aggressiivisuus oli sokki romanialaiselle toimittajalle