Walesin EM-kisatuhkimotarinalle tuli päätös välierävaiheessa. Joukkueella ei ollut jakoa Portugalin puolustuksen murtamiseksi ja takkiin tuli 0-2.

Portugalin sankarina hääri tuttu mies, Cristiano Ronaldo. Hän puski avausmaalin 50. minuutilla kulmapotkutilanteesta. Ronaldon atleettisuus päihitti walesilaiset pääpelissä.

Toiseen maalin Ronaldo antoi syötön. Hän ohjasi maalin eteen ja Nani laittoi sisään.

-Tilanne tuli niin nopeasti. Oli outo tunne tehdä maali. En edes tiennyt, miten juhlia, Nani kommentoi UEFA:n tv-haastattelussa.

Ronaldo totesi, että Portugali uskoi itseensä ja ansaitsi voittonsa. Kritisoijilleen Ronaldo lähetti terveisiä, että tilastot eivät valehtele ja muistutti pelanneensa 13 vuotta huipulla.

Portugali voitti ensimmäisen ottelunsa turnauksessa varsinaisella peliajalla vasta välierissä. Alkulohkossaan Portugali pelasi kolme tasapeliä, neljännesvälierässä se löi Kroatian jatkoajalla ja puolivälierässä Puolan rankkarikisassa.

Portugali on parantanut loppua kohden ja Ronaldo on tehnyt yhä enemmän töitä joukkueelle, kuten Wales-ottelussa nähtiin. Valmentaja Fernando Santos on saanut hiottua Portugalin paketin sellaiseksi, jolla on saumoja voittaa Euroopan mestaruus.

Walesin tähtipelaaja Aaron Ramsey oli sivussa Portugali-ottelussa ja se näkyi joukkueen hyökkäysrakentelussa. Ainoat vaaralliset paikkansa Wales sai Gareth Balen kaukovedoista.

Wales voi silti lähteä kotiin rinta kaarella. Harva uskoi, että joukkueella olisi saumoja välieriin. Belgian kaataminen puolivälierässä oli Walesilta loistava saavutus. Portugali kohtaa sunnuntaina finaalissa Ranskan tai Saksan.

-Toivottavasti näette minut silloin itkemässä, kommentoi Ronaldo ja tarkoitti varmasti ilon kyyneleitä.

Vuoden 2004 Ronaldo itki surusta, kun Portugali hävisi EM-kotikisojen loppuottelussa Kreikalle 0-1.