Perussuomalaisten listoilta Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Jussi Halla-aho (sit.) haukkui eilen Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa suomalaisen yhteiskunnan, ja sen millaista keskustua maassa voi käydä.

Hän vertasi nykyistä maahanmuuttokeskustelua Neuvostoliitosta aikoinaan käytyyn keskusteluun.

– En tiedä mikä siinä on, että aina tietty osa yhteiskunnasta haluaa jonkun sellaisen palvonnan kohteen. Aiemmin se oli Neuvostoliitto, nyt se on maahanmuutto. Mikä siinä on, ettei siitä voida käydä moniäänistä keskustelua, Halla-aho kysyi.

Maahanmuuttokriittistä blogia kirjoittava Halla-aho ei pidä itseään sen kummoisempana uhkatekijänä yhteiskunnalle, kuin iltapäivälehtien kolumnistit. Hänen mukaansa hän on sattunut valitsemaan kohteekseen asiat, joista ei saa puhua.

– Minusta on surulllista, että yhteiskunnassa on jumalanpilkkapykäliä ja minusta on surullista, että tosiasioita ruvetaan kriminalisoimaan, kun varjellaan jotain herkkähipiäistä vähemmistöä loukkaantumiselta, hän totesi.

Halla-aho sai eilen sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta blogikirjoituksensa takia. Syytekohta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kaatui.

– Kyllä minä olen lievästi myönteisesti yllättynyt siitä, että puolet syytteistä kaatui, Halla-aho sanoi huomauttaen, että tuomio tullaan käsittelemään vielä hovioikeudessa.

Halla-aho lupasi aikovansa jatkaa poliittista uraansa.

– Sanotaan, että kyllä minä omasta puolestani olen käytettävissä seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta tämä on tietenkin sellainen kysymys, johon monella muullakin ihmisellä kuin minulla on jotain sanottavaa, Halla-aho sanoi viitaten Perussuomalaisten puheenjohtajaan Timo Soiniin, joka ei halunnut Halla-ahosta puolueen eurovaaliehdokasta.

Sitä, haluaisiko hän olla Perussuomalaisten ja Muutos 2011 –puolueen ehdokkaana, hän ei kommentoinut.

– Pitäisin toivottavana, että kaikki maahanmuuttokriittiset ehdokkaat olisivat samalla listalla eivätkä näin kilpailisi äänistä keskenään.