Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps/sit.) haukkuu tuoreessa Image-lehden haastattelussa helsinkiläiset valtuustotoverinsa.

- Olen pitänyt valtuustossa puheenvuoroja juuri sen takia, että haluan provosoida ne 40-50 variaatiota aiheesta Olen tosi hyvä ihminen ja paheksun tätä syvästi. Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita, hieman kärjistäen sanottuna, Halla-aho sanoo lehdelle.

Halla-aho kertoo maahanmuuttokysymyksen olevan ainoa syy, jonka takia hän on mukana politiikassa.

Halla-aho kokee, että muiden mielestä kaikki mitä hän valtuustossa tekee, on väärin. Sekä puheet että puhumattomuus.

- Maahanmuuttoon liittyvät ajatukset on niillä (valtuutetuilla) kiteytynyt viiteen kuuteen lauseeseen, joita ne rupeaa luuppina toistamaan, kun niitä siitä kohdasta kutitetaan, hän sanoo.

Halla-aho ilmoittautuu haastattelussa lähtemään Perussuomalaisten sitoutumattomaksi ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2011, jos se käy puoluleelle.

Pitkässä haastattelussa Halla-aho puhuu myös menneisyydestään. Lapsuudenkotiaan Tampereella hän kuvaa "mitäänsanomattomaksi" ja bussikuski-isän ja sairaanhoitajaäidin kotia "tavalliseksi eroperheeksi".

Hän myös harmittelee, että kävi armeijan sijasta siviilipalveluksen.

- Kurileiri olisi tehnyt mulle siinä vaiheessa hyvää. Armeija olisi myös ollut viimeinen tilaisuus tavata kaikkiin kansankerroksiin kuuluvia.